Zbog onog što je priredio svojoj ženi, ovaj čovek postao je hit na društvenim mrežama: Evo šta je uradio ovaj srpski zet

Jedan Amerikanac, koji je oženjen ženom iz Srbije, postao je pravi hit na društvenim mrežama nakon što se pojavila objava u kojoj se pohvalio kako je našao način da usreći svoju ženu i to baš jelom iz srpske kuhinje.

Ono što nedostaje našim ljudima u inostranstvu, pored porodice i prijatelja, jeste hrana iz naših krajeva. Zato je, muž jedne Srpkinje želeo da je iznenadi, pa joj je pripremio njeno omiljeno jelo – ćevape. Ali, kako bi ugođaj bio kompletan, nije zadržao samo na pečenju mlevenog mesa, već je ručno zamesio i somun, a i spremio priloge, i to paradajz, luk i pavlaku.

On se na na forumu „Redit“ pohvalio svojim majstorstvom, tako da ako sudimo po slikama, ovaj Amerikanac iz Teksasa „položio je ispit“ za srpskog zeta.

„Evo kako sam uradio. Iz Teksasa sam i oženjen sam lepom Srpkinjom. Nakon što smo skoro posetili njen dom iz detinjstva, Beograd, pokušao sam da napravim nekoliko jela koja ona voli. Kako sam prošao sa Ćevapima? Voleo bih da nađem neke autentične recepte za somune, koji su bolji nego što mogu da nađem na internetu.“, stoji u objavi uz koju je priložio i slike.

U komentarima koji su potom usledili, svi su bili oduševljeni te su komentarisali njegovo kulinarsko umeće, pa se on zatim ponovo oglasio. Rekao je da ćevapi nisu jedina stvar iz srpske kuhinje kojom je hteo da iznenadi svoju suprugu. Kako se vidi na slikama, on je „doktorirao“ i sarmu.

„Sarma je bila jedan od prvih pokušaja. To se desilo pre nego što smo otišli ​​u Beograd. Sada imam predznanje kakav je ukus. Naručili smo kiseli kupus preko interneta da upotpunimo jelo.“, rekao je on ponosno.

Međutim, i ovde suljudi komentarisali sa divljenjem, ali su mu i savetovali kako da sarma bude još ukusnija, što je srpski zet iz Teksasa prihvatio oberučke. Ove pohvale za izuzetne kulinarske uspehe, nisu samo obradovale njega, već i njegovu ženu iz Srbije.

„Žena i ja smo ovo zajedno pročitali i oboje smo uzdahnuli u isto vreme kada smo završili. Mnogo nam je drago što smo mogli da vam unesemo malo radosti u dan.“, stoji u njegovoj objavi.

Izvor: blic.rs