Danijela prvi put u javnosti nakon smrti Jovana Marića: Tražila mu razvod, pa stan – Na sahranu nije ni došla

Psihijatar Jovan Marić, koji je nedavno preminuo, bio je u braku sa 30 godina mlađom Danijelom Tiosavljević, sa kojom je dobio sina Mateja. Danijela, koja je takođe psihijatar, se nakon smrti bivšeg supruga nije pojavljivala u medijima, čak nije došla ni na njegovu sahranu, a ovog jutra je bila gost u „Jutro na Prvoj“, gde je pričala o uticaju veštačke inteligencije, ali i društvenih mreža na živote pojedinaca.

Marić je šokirao javnost, kada je javno obelodanio da njegov sin Mateja, kog je dobio u braku sa Danijelom, hoće da mu oduzme stan. Sporni stan od 120 kvadrata u blizini Palate pravde Marić je prepisao svom sinu još kad je on imao samo sedam meseci, kako bi ga obezbedio u slučaju da se njemu nešto desi, jer je već tada bio u poznim godinama.

„To mi je treći brak. Ja sam imao 60 godina kad mi se rodio sin, supruga Danijela, koja je 30 godina mlađa od mene, skrenula mi je pažnju da sam star i da treba da obezbedim sina. Ja sam mislio da je to logično i kad je sin imao sedam meseci ja sam prepisao stan na njega. Desilo se to da kad sam se razveo sa Danijelom, desetak godina nakon rođenja Mateje. Nisam video sina sedam godina, moj sin je rastao bez oca, kao i ja. U međuvremenu sam postao ambasador u Nigeriji, gde sam bio dve godine, nisam mogao da povedem sina tamo. Kad sam se vratio, ponovo sam želeo da viđam sina kao i pre odlaska u Nigeriju“, govorio je tada pokojni Marić.

„Moj sin je tada imao 15 godina, socijalni rad je razgovarao tad sa njim. Moram da napomenem da sam ja uredno plaćao alimentaciju svakog meseca u iznosu od 1.860 evra. I dan-danas uredno plaćam alimentaciju. Sin i majka su odlučili da ne žele da me viđaju. Rekli su mi da samo u pratnji policije smem da viđam Mateju. Ja sam rastao bez oca i znam koliko je to bolno. Sad kad je napunio 18 godina da se dešava ovo, ja njega toliko dugo nisam video da ne znam da li bih ga prepoznao“, ispričao je svojevremeno dr Marić.

Jovan i Danijela upoznali su se na Medicinskom fakultetu gde je Marić radio kao profesor, a na kojem je studirala Danijela. Ona danas izgleda gotovo isto kao i dok je bila u braku sa čuvenim psihijatrom, osim što je osvežila boju kose. U okviru teksta možete pogledati njeno gostovanje.

Izvor: mondo.rs