„Za srce me je ujela“: Vanča hoće sinu da oduzme kuću – Razlog je snaja koja je 35 godina krila svoje pravo lice

Gospodin Vanča i njegova supruga bliže se devetoj deceniji života i umesto da uživaju u starosti, trpe nepravdu i bol koji je teško opisati. Pored toga, oni su odvojeni.

„Živim u gradu srednje veličine. Završio sam fakultet, kao i moja supruga, i dobro smo živeli. Sada imamo 78 godina. U braku smo dobili dva sina i imamo dve snahe i četvoro unučadi. Sve je bilo u redu i nekako smo funkcionisali do pre godinu dana, kada je starija snaja pokazala svoje pravo lice“, započinje gospodin Vanča i objašnjava:

„Došla je u našu kuću 1988. godine. Pet godina kasnije oženio se i mlađi sin, i ta snaja je došla pod naš krov. Svi smo živeli u našoj kući, tri porodice. Kuća je na dva sprata i ima visoko potkrovlje, tako da je svako imao zaseban stan”, piše deka Vanča.

Nakon tri godine, gospodin Vanča i njegova supruga su rešili da celu kuću daju deci i kupili su sebi stan. Tamo su živeli zlatno doba, a onda se razbolela supruga gospodina Vanče. Morali su da je smeste u starački dom gde će se bolje brinuti o njoj, ali gospodin Vanča pati jer ne može da bude uz nju i živi za dane kada će moći da je posećuje.

„Moja žena se razbolela pre devet meseci i morali smo da je smestimo u starački dom. Nakon toga sam zvao sina, ali nisam mogao da ga dobijem, pa sam pozvao stariju snaju i zamolio je da me odvede kod žene. Posle 35 godina u našoj kući, rekla mi je da neće“, objasnio je on, a prenosi mojevreme.hr.

Vrata mu se zatvorila pred nosem. Kada ga je odbila, bio je neprijatno iznenađen i nije mogao da veruje da bi mu se ovo moglo dogoditi. Niti ga je snaha posle pozvala, niti se izvinila.

„Od tog dana nismo komunicirali. Ujela me za srce. Sin je stao na njenu stranu i mene su otpisali. Potpuno su odvojili i mog unuka od mene“, piše ovaj muž, otac, svekar i deda.

„Hoću da im oduzmem kuću zbog njihovog ponašanja, ali nemam srca da to uradim zbog unuka. Snaja ima niže stručno obrazovanje i mislim da je podvojena ličnost. Znam da je po zakonu dete u obavezi da brine o svojim roditeljima, a može biti evidentirano kao psihički zlostavljano ako odbije da vam pomogne. Neću, jer nam srećom pomažu mlađi sin i snaha i njihova deca nas posećuju“, piše Vanča, koji teško podnosi bol koju su njegovoj supruzi i njemu naneli stariji sin i snaja.

Izvor: najzena.alo.rs