RTS se hitno oglasio zbog Breskvice i napada na nju: Objasnili šta će biti ako pobedi na „Pesmi za Evroviziju“

Pesma „Gnezdo orlovo“, s kojom će se Anđela Ignjatović Breskvica takmičiti za predstavnika Srbije na Evroviziji, izazvala je oprečne reakcije u regionu, a ovim povodom za Kurir se oglasio i RTS.

Breskvica se već izdvojila kao jedan od glavnih favorita za predstavnika Srbije na prestižnom muzičkom takmičenju i dok je mnogi podržavaju zbog etno zvuka i lepog teksta, mnogi u njoj vide “genocidnu pesmu koja govori o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu”.

S obzirom na to da je između ostalog pokrenuta i polemika o tome postoji li mogućnost da se pesma koriguje u slučaju da Breskvica bude izabrana za evrovizijskog predstavnika, Kurir se direktno obratio Službi za odnose s medijima Javnog servisa, a njihov odgovor je bio konkretan i jasan.

„Kompozicija koja 2. marta pobedi na festivalu ‘Pesma za Evroviziju’ predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu u maju ove godine“, piše u odgovoru RTS-a, čime su ujedno razrešili i dilemu u vezi s Breskvičinom pesmom.

Za Kurir se juče oglasio i Miloš Stojković Heny, jedan od autora pesme „Gnezdo orlovo“, koji je istakao da o menjanju pesme nema ni govora.

„Mi smo napisali pesmu koja je drugačija i za koju smo mislili da će ljudima da se svidi. Za nju se sad vezuje neka politika o kojoj mi nismo ni razmišljali. Tako da nismo razmišljali ni o menjanju pesme“, rekao je između ostalog Heny.

Izvor: espreso.co.rs