Komercijalna banka od danas više ne radi u jednom delu Srbije: Zatvoreno 8 filijala, uklonjeni bankomati

Komercijalna banka od danas više neće raditi na Kosovu. U Gračanici je poslovnica zatvorena, a uklonjeni su znak i bankomati koji su bili postavljeni kod filijale i u dvorištu Doma kulture, piše Kossev.

Najava o zatvaranju poznate banke stigla je korisnicima usluga i zaposlenima krajem prošle godine, te su građani koji su imali račune u banci obaveštavani putem SMS-a o njenom gašenju.

Zaposleni u javnim institucijama u srpskim sredinama na Kosovu, koji primaju plate iz budžeta Republike Srbije, u međuvremenu su morali da otvaraju nove račune u Poštanskoj štedionici.

Na Kosovu je do danas radilo osam filijala Komercijalne banke.

Znak je još prošle nedelje skinut i sa filijale ove banke u Kosovskoj Mitrovici, a iz radnji su povučeni njihovi uređaji za elektronsko plaćanje. Banka se zvanično zatvara dan uoči najave o primeni Uredbe Centralne banke Kosova kojom se reguliše valuta evro kao jedina na Kosovu.

Međunarodna zajednica, zbog uticaja na srpsku zajednicu koja koristi i iz Srbije prima sredstva u dinarima, očekuje da će ona biti suspendovana. Iz Prištine su i dalje kategorični da se o toj Uredbi neće ni pregovarati.

Izvor: espreso.co.rs