Zahtevali ste smanjenje računa za grejanje? Počeli da pristižu odgovori na reklamacije – Očekujte ovakvo pismo

Grejna sezona godine je umesto 15. oktobra krenula 1. novembra, a neki građani, budući da ne žele da plaćaju uslugu koju nisu dobili, uložili su reklamacije. Udruženja potrošača navode da mogu da traže umanjenje računa za oktobar od Beogradskih elektrana, pa je sagovornica portala „Nova“ to i učinila. Odgovor na reklamaciju joj je stigao danas, a komisija iz Beogradskih elektrana kaže – ne postoji pravni osnov za umanjenje.

U odgovoru, koji je Beograđanka pomenutom portalu ustupila na uvid, podseća se da je „preporukom Vlade Srbije za racionalnu upotrebu i štednju energenata, Gradsko veće grada Beograda je 14.10.2022, donelo Zaključak kojim se nalaže da se ne započinje isporuka toplotne energije krajnjim korisnicima dok god je prognozirana povoljna spoljna temperatura“.

„Shodno navedenoj preporuci, kao i dugoročnoj vremenskoj prognozi RHMZ koja je bila iznad nivoa neophodnosti za stavljanje u funkciju grejnog sistema, JКP Beogradske Elektrane su shodno Zaključku Skupštine grada Beograda od 25.10.2022. godine, započele grejnu sezonu 1. novembra 2022. godine. Treba imati u vidu da je u skladu sa Odlukom o cenama toplotne energije, cena toplotne energije određena na godišnjem nivou i u toku obračunskog perioda koji počinje 1. maja i traje do 30. aprila. Mesečni iznosi se dobijaju deljenjem godišnje cene sa 12 meseci. JКP “Infostan Tehnologije“ vrši obračun toplotne energije za korisnike stambenog prostora, a JКP „Beogradske elektrane“ za ostale korisnike u skladu sa pomenutom Odlukom. Broj grejnih dana je različit po grejnim sezonama i mesečni iznosi računa ne zavise od broja grejnih dana u toku meseca, odnosno grejnih dana u toku obračunskog perioda“, ustanovila je Komisija za reklamacije potrošača Beogradskih elektrana.

Kako su dodali, „ne postoji pravni osnov za umanjenje računa za mesec oktobar 2022. godine, imajući u vidu da je cena grejanja utvrđena na godišnjem nivou, a da su mesečni računi izvedeni iz utvrđene godišnje cene grejanja u Gradu Beogradu“.

Komisija je u odgovoru još dodala i da potrošač reklamaciju može da prosledi JКP Infostan Tehnologije (putem mejla ili pisanim putem u nekoj od poslovnica) „jer oni vrše obračun i naplatu u skladu sa Odlukom“.

Do sada su oktobarski računi za grejanje umanjeni samo u Bujanovcu. Urednik i novinar „Bujanovačkih“ Nikola Lazić je, gostujući nedavno na N1, rekao da je lokalno komunalno preduzeće samo donelo tu odluku, bez ikakvih pritisaka i zahteva potrošača. Doduše, kako je napomenuo, u Bujanovcu se na daljinsko grejanje greje samo jedan soliter koji ima oko 40 stanova, a ostalo su javna preduzeća, ustanove, osnovni sud, dom kulture… „Lepa odluka jednog komunalnog preduzeća da ne naplati ono što nisu ni prodali“, naveo je Lazić.

Izvor: rs.n1info.com