Užas u domu poljoprivredne škole u Futogu: Stariji učenici prebili prvaka i slomili mu ruku – Policija ispituje slučaj

Kako Kurir saznaje, grupa od dvadesetak učenika druge i treće godine Poljoprivredne škole s domom učenika u Futogu prebila je učenika prve godine u jednoj od soba.

Nasilnici su, prema informacijama kojima Kurir raspolaže, dečaku slomili i ruku, a iz sobe je izašao otečen i modar.

„Muški dom je u sklopu dvorišta škole, dok je ženski prekoputa. Incident se desio u jednoj od soba. Stariji učenici već neko vreme maltretiraju mlađe đake, a taj dečko koji je prebijen je želeo da se obrati nekome za pomoć, oni su to saznali i navodno je to razlog tog prebijanja“, kaže izvor Kurira.

Ističe da su o svemu obavešteni Hitna pomoć i policija, kao i da je tokom celog jučerašnjeg dana policija bila u školi.

„Taj dečak je prijavio samo dvojicu učenika, nije prijavio ostale i sada policija ispituje sve okolnosti događaja. Generalno se nasilje dešava stalno u ovoj školi, ali se ono zataškava. Prebijeni učenik je bio i u bolnici, nakon čega je bio s policijom u školi. Pre nekoliko dana su četiri učenika treće godine uvela nekoliko prvaka u sobu i terala ih da skinu majice i da sisaju jedni drugima grudi, uz pretnju da će ih tući ukoliko to ne budu učinili“, tvrdi izvor Kurira.

Redakcija je u želji da čuje i drugu stranu priče kontaktirala i sa školom. Rečeno im je da je direktor Dušan Gagić zauzet i da ima stranku, a javila se pomoćnica direktora Biljana Milovanović, koja je rekla da ne mogu davati nikakve informacije.

„Prijavljeno nam je, ali nemamo još uvek podatke, ne mogu da dajem izjave“, navela je ona na početku razgovora.

Na pitanje da li je zaista njih 20 tuklo jedno dete, rekla je da ukoliko želimo izjave, moramo doći lično u školu i postala je jako neljubazna, čak je i vikala.

„To što vi radite je bezobrazluk. Ne možete dobiti izjavu preko telefona“, rekla je i prekinula vezu.

Redakcija Kurira poslala je pitanja i MUP, ali do zaključenja broja nisu dobili odgovor. Međutim, od izvora iz policije saznali su da se slučaj intenzivno istražuje.

„To je bilo preksinoć oko dva sata. Nemamo još uvek definitivan stepen povreda, a proverava se informacija koliko đaka je zaista učestvovalo u tuči“, rekao je izvor iz policije. Od Ministarstva prosvete još uvek nema odgovora do zaključenja ovog broja.

Izvor: kurir.rs