U srpskoj banji noćenje za dvoje košta 1.000 dinara: Na samo 3 sata od Beograda niče nova turistička atrakcija

Banje u Srbiji u poslednje vreme obaraju rekorde u posećenosti. Sve je više turista koji na ovim odmaralištima provode svoje odmore. Osim prirodnih lečilišta banje se izdižu u sam vrh i zbog prirode koja ih okružuje ali i rekreativnih aktivnosti koje su prilagođene svima. Jedna banja iako još uvek nije iskoristila puni potencijal, na dobrom je putu da stigne na vrh, posebno po ceni smeštaja koje se kreće od 1.000 dinara za dve osobe.

Reč je o Pribojskoj Banji, koja je od Beograda udaljena oko 280 kilometara, što je oko 3 sata i 30 minuta vožnje kolima. Smeštena je na jugozapadu Srbije, u centralnom delu opštine Priboj po kojoj je i dobila naziv, i leži na skoro 550 metara nadmorske visine, okružena planinama.

Pribojska Banja je prava oaza zdravlja i lepote, a njeni lekoviti izvori su dragoceni resursi za tretman različitih bolesti. Ovaj dragulj zapadne Srbije nudi nadu za oporavak i pruža priliku za opuštanje u prirodnom raju. Budući da je okružena prirodom, u mirnom okruženju, banja je savršeno mesto za opuštanje, smanjenje stresa i mentalno blagostanje.

Ovo prirodno lečilište ima više termalnih izvora čija voda dostiže temperaturu i do 37 stepeni. Termalna voda ima široku primenu u terapiji i koristi se za različite svrhe. Vrela izbijaju iz malih pećina odnosno rascepa u stenama a njihova ukupna snaga je oko sedamdeset litara u sekundi, a voda se koristi kao terapijsko sredstvo, za kupanje, za piće, ali i prilikom tretmana različitih medicinskih stanja.

Prvo kupatilo (Stara Banja) napravljeno je davne 1902. godine, a kasnije su na manjim izvorima napravljena tri manja bazena nazvana Nova Banja. Širok je spektar bolesti koji se uspešno leče na lekovitim izvorima Pribojske Banje.

Cene smeštaja kreću se od 1.000 dinara, koliko košta jedno noćenje u dvokrevetnoj sobi za dve osobe, sa pogledom na prelepu prirodu sa velike terase. Delux sobe u ovoj banji koštaju za koji evro više. Tačnije za 15 evra može se iznajmiti dvokrevetna soba, ali je turistima za taj novac na raspolaganju i soba za rekreaciju i zatvoreni bazen.

Izvor: blic.rs