Telo rukometašice pronađeno ispred zgrade: Nikome nije jasno šta se dogodilo – Imala je samo 29 godina

Beživotno telo Viktorije Divak, ruske rukometašice i članice ekipe Astrahanočka, pronađeno je ispred svoje zgrade. Ruski mediji navode da je navodno pala sa prozora na osmom spratu i od zadobijenih povreda prilikom pada preminula na licu mesta.

Detalji ovog događaja još uvek nisu poznati. Policija je pokrenula istragu, a za sada nema indicija da je izvršila sam0ubistvo, već smatraju da je u pitanju nesrećan slučaj.

„Svi smo u šoku. Niko ne razume šta je moglo da se desi. Još u 11 časova podelila je sa prijateljima fotografije kako je sebi kupila novu mačku. A u 14 časova bila je mrtva. Niko ne razume šta se dešavalo između 11-13 časova. Ovo je prava katastrofa“, izjavio je Aleksej Aleksejev, trener kluba za koji je nastupala mlada 29-godišnja rukometašica.

Inače, Vikstorija Divak rođena je u sportskoj porodici. Njen otac Viktor Divak imao je uspešnu fudbalsku karijeru. Viktorija je počela u ekipi Dinamo Sasari, sa kojom je tri puta bila šampionska Rusije. Imala je i uspešnu insotranu karijeru koju je gradila u Nemačkoj, Francuskoj i Belorusiji.

Igrala je i za juniorsku reprezentaciju Rusije sa kojom je 2009. godine bila šampionka Evrope. Od 2021. godine je lider Astrahanočke. Svoju poslednju utakmicu za ovaj ruski tim odigrala je 2. aprila protiv Rostova u Superligi ruskog šampionata.

Izvor: telegraf.rs