TA peć u kući stalno uključena, a greje slabo: Majstor otkriva kako da vam ne stižu ogromni računi, a da vam bude toplo

Pošto je grejna sezona uveliko počela, pa ako se grejete na TA peć proverite kako ona radi, kako vam ne bi dolazili visoki računi za struju.

Agencija za energetiku odobrila je povećanje cene struje i gasa od 1. januara 2023. godine, pa se onima koji se greju na TA peći i uključuju ih noću biće veći račun do 1.000 dinara. Građani koji se greju etažno na kotlove na struju neka očekuju račune veće za 1.600 dinara. Kako vam ne bi dolazili ogromni računi za struju, na samom početku grejne sezone potrebno je da proverite da li TA peć greje dobro.

Jedna vlasnica stana primetila je da njena TA peć greje dosta slabo, zbog čega je majstor Aleksandar pre svega isključio uređaj iz struje, pa tek onda krenuo u promatranje.

Pre svega, proverite je da li grejači rade, a to možete tako što ćete otvoriti poklopac sa desne strane grejnog tela, gde se nalaze provodnici i grejači. Pomoću mernog tela majstor će da proveri da li su grejači u funkciji, a ukoliko su mnogo oštećeni, to se može videti i golim okom. Kada se menjaju grejači, mora da se otvori cela grejalica, a kako to Aleksandar radi pogledajte u videu OVDE:

Čitav proces zamene je lak i brz, te će nakon toga peć grejati bolje i brže.

Izvor: mondo.rs