„Svi izađite, vožnja je gotova“: Vozač autobusa izbacio sve putnike – Kada su saznali razlog, dobio je ogroman aplauz

Živimo u društvu gde se pred nepravdom često zatvaraju oči. Međutim, kada bi svako od nas učinio i najmanji korak u borbi protiv iste, možda bi postali bolje društvo. Za tako nešto, nekad je dovoljno da se samo zauzmemo za sebe ili za nekog drugog, da učinimo samo jedan gest.

Dokaz da je tako je vest iz Francuske koja je zbog humanosti jednog vozača, brzo obišla svet. Naime, vozač gradskog autobusa u predgrađu Pariza, rešio je da izbaci iz autobusa sve putnike zbog bezobzirnosti prema osobi sa invaliditetom.

Fransoa Le Ber, čovek koji boluje od bolesti multipleskleroze, pokušao je da uđe svojim kolicima u autobus. Međutim, niko od putnika nije imao sluha za njega, te niko nije napravio mesta kako bi uspeo da se bezbedno smeti u autobus. Primetivši neprijatnu situaciju vozač je odlučio da učini nešto krajnje neočekivano – da se izbori za pravdu nemoćnog čoveka.

Vozač je zaustavo autobus te od svih putnika zatražio da napuste vozilo i sačekaju sledeći. Kada su svi izašli, prišao je Fransoi i rekao mu da uđe u autobus.

„Juče dok sam čekao autobus u Parizu, niko nije hteo da mi napravi mesta da uđem. Kako niko nije želeo da se malo pomeri, vozač je ustao i rekao: se niko nije kretao, vozač je ustao i rekao: „Vožnja je gotova! Svi izađite!“ Posle je došao do mene i rekao mi da uđem u bus, dok će ostali morati da sačekaju sledeći.

Objava je za kratko vreme postala viralna širom Francuske, ali i Evrope. Dotakla je mnoge ljude, pokazavši time koliko je važno imati hrabrosti i suočiti se s nepravdom, a bilo je dosta onih koji su pisali kako je vozač zaslužio veliki aplauz za svoj potez.

Izvor: blic.rs