Svakom detetu 6.000 dinara, evo gde će roditelji moći da ih podignu: U ponedeljak počinje dodela novogodišnjih vaučera

Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić najavio je da će od 19. decembra, početi podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda, zaključno sa učenicima završnih razreda srednjih škola.

– Konačno je završen proces nabavke vaučera i bez obzira na želju nekih da Beograđani ostanu bez vrednog poklona koji im je njihov grad obezbedio, kao što sam i obećao, vaučeri će stići do svih onih kojima su namenjeni – rekao je Šapić.

Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama.

Ovo će biti novogodišnji poklon od Grada Beograda za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima.

– Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova krenuti podela našim građanima. Za onu decu koja ne idu u vrtiće, roditelji će od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer. Šalter će biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema – istakao je Šapić za Beoinfo.

Vaučeri će moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta, precizirao je gradonačelnik.

U ovom, zvaničnom saopštenju Grada, ne navodi se gde će vaučeri moći da se iskorite, ali kako je ranije pisao Euronews, oni će moći da se iskoriste u radnjama sportske opreme Sport Vision.

Izvor: blic.rs