Milan pozvao vodoinstalatera na Vaskrs – Častio ga pićem, a ovaj mu debelo naplatio: „U Nemačkoj ovo košta 400 evra“

Na Tviteru se nedavno pojavila objava u kojoj piše da je vodoinstalater za praznik otpušavanje odvoda u kuhinji naplatio čak 12.000 dinara.

„Hitne intervencije. Vodoinstalater. Zapušio mi se odvod u kuhinji, bukvalno 10 minuta, prodžarao mašinskom sajlom 12.000 dinara. Poštujem i hvala mu što je došao na praznik. I šta će on u Nemačkoj. Nemačka mu u Beogradu“, stoji u tvitu nesrećnog autora.

„Dok ima ovaca biće i frizera bato“, stoji u prvom komentaru, dok je autor dodao:

„Neka. Ja platio, častio, skuvao mu kafu, sipao pivo i zahvalio se“.

Međutim, mnogi su bili šokirani cifrom.

„Kako bre tako mnogo? Ovde kod mene na periferiji bi ti majstor za to uzeo plafon 3.000 dinara, ako nema troškove“, napisao je neko, a autor je dodao da su ostali tražili 18.000, te i da je ovaj bio najkorektniji.

„Slično mi se desilo pre pet-šest god ali na Božić, srećom imam muža što ga nema država, a on svoje prijatelje, ti prijatelji svoje, a oni opet imali sajlu. Bitno je samo dobro se udati“, napisala je jedna Tviterašica.

Mnogi su i uputili kritike majstorima koji naše građane „deru“ za svoje usluge.

„Nigde neće oni, ovde im je raj. Kaže jednu cenu, dođe pa kad snimi situaciju veća cena, nema račun, nema garancija. Još mu peziš zahvalan što te odrao. Gostiš, paziš da ne uvrediš. Koliko dana pošten čovek radi za 12.000 dinara“, pita se jedan korisnik dok drugi dodaje da je ovo pljačka te i da je iskoristio problem, a ne vrednost rada.

Drugi su pak dodali da ista intervencija u Nemačkoj košta 400 evra.

„U Nemačkoj 400 evra ista intervencija. Malo ti naplatio trebao je da naplati 30.000 dinara“, glasili su neki od komentara.

Izvor: kurir.rs