Preselo im uskršnje putovanje na Krf: Jedan autobus se pušio, drugi prokišnjavao – Evo na šta su Beograđani dali 200 evra

Turistima koji su 13. aprila iz Beograda krenuli za Krf na uskršnje putovanje odmor je skoro pa preseo jer se, kako tvrde, autobus kojim su krenuli u Grčku gotovo zapalio, dok je vozilo kojim su se vratili danas u Srbiju prokišnjavalo.

Redakciji Kurira javio se čitalac koji se požalio na ovo putovanje koje je koštalo 199 evra.

„Iz Beograda smo krenuli 13. aprila. Autobus je na polasku krenuo da se puši, došlo je do kvara motora, skoro pa da smo se zapalili do Ćuprije. Tu smo stali i četiri sata čekali novi autobus koji je dolazio iz Niša da nas pokupi. Bezbedno smo stigli na destinaciju, međutim hotel u kom smo trebali da budemo smešteni uopšte nije postojao na mapi verovatno zbog toga što nije dovršen, a i bio je adaptiran da naša grupa tu odsedne. Nije bilo oznake, natpisa, ničega“, kaže jedan od putnika koji je želeo da ostane anoniman i nastavlja:

„Imali smo lokalnog vodiča za koji smo mislili da nema licencu. U ponedeljak smo krenuli za Srbiju i tu smo doživeli šok. Vozili smo se autobusom koji je bio starudija, a na sajtu agencije je pisalo da nas voze moderni turistički autobusi. Sve vreme tokom puta je prokišnjavalo. U jednom pravcu umalo da se zapalimo, u drugom je prokišnjavalo. Na svu sreću bezbedno smo stigli“, kaže on.

Na fotografijama koje je čitalac dostavio redakciji vidi se pocepano sedište i kese koje su postavljene iznad sedišta kako kiša ne bi kvasila putnike.

Povodom ovog slučaja redakcija Kurira je kontaktirala turističku agenciju „Halo turs“, koja je organizovala putovanje. Oni su poručili da je putovanje završeno po programu.

„Jutros u šest časova putnici su se bezbedno vratili. Kada su trebali da krenu došlo je do kvara na motoru. Brzo smo reagovali i našli novi moderni autobus koji će odvesti naše putnike. Za to vreme putnici jesu imali dužu pauzu, ali nisu bili na auto-putu, već u etno selu kod Ćuprije na ručku. Na samom odredištu je sve proteklo po planu i programu“, rekli su iz agencije i dodali:

„Tokom povratka vremenske prilike su bile loše. U Grčkoj je palo od 50 do 60 mililitara kiše po metru kvadratnom te je zbog toga kvalitet prevoza bio narušen. Najbitnije je da su se putnici bezbedno vratili“, objasnili su iz „Halo tursa“ dodajući da su obavili razgovor sa jednim putnikom koji se požalio na putovanje.

Izvor: kurir.rs