Srbiju čekaju obilne snežne padavine u ovom periodu: Prva prognoza za zimu donosi lepe vesti za ljubitelje snega

U periodu od decembra do februara u Srbiji se očekuju obilne snežne padavine, najavio je meteorolog Ivan Ristić na svom Fejsbuk profilu.

„Možda ima nade i za nas koji volimo sneg, ECMWF najava obilnih snežnih padavina u Srbiji tokom predstojeće zime“, poručio je Ristić.

Meteorolog je za Kurir objasnio da najnoviji model pokazuje da ćemo u tom zimskom periodu od decembra do februara imati dosta snežnih padavina.

„Model pokazuje da će biti dosta snega u Srbiji, ali i u našem regionu. Ono što je zanimljivo i što je zapravo i retkost je da u Americi neće biti mnogo snega. Prošle godine ovaj model nije predviđao snežne padavine za Evropu, ali ih je bilo što se tiče Amerike. Sada pokazuje da ćemo mi imati dosta snega“, najavio je meteorolog Ristić.

Takođe, Ristić je na svom Fejsbuk profilu najavio i kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

„U nedelju prolazno naoblačenje sa slabom kišom i manje osveženje, zatim ponovo postepeno toplije usled premeštanja apolona afričkog anticiklona prema nama. U noći izmedju srede i četvrtka, 4. i 5. oktobra sa pojačanim severozapadnim vetrom stiže zahlađenje temperatura u padu za 10 stepeni Celzijusa“, prognozira Ristić.

Izvor: kurir.rs