Srbi u dijaspori dokazali da imaju zlatno srce: Đorđu iz Švedske stigla poruka, odmah je reagovao – Sakupili pomoć u rekordnom roku

Primer srpske dijaspore iz Švedske na najbolji način pokazuje kako je važno biti čovek i to bez pompe, nesebično i bez previše pitanja. Đorđe Petrović, jedan od administratora Fejsbuk grupe „Srbi u Švedskoj“, podelio je sa pratiocima i članovima stranice poruku mladića koji ga je zamolio za pomoć, zbog teških životnih okolnosti u koje je zapao.

Kao i mnogo puta do sada, srpska dijaspora u Švedskoj je pokazala zlatno srce i velikodušnost. I ne samo Srpska, jer sudeći po komentarima, veliki broj Balkanaca je mladiću pružio prekopotrebnu finansijsku pomoć.

„Zdravo Đorđe. Ne znam kako da te pitam… Mnogo je duga priča… Ali ukratko moj otac boluje od teške psihičke bolesti mnogo godina… Poslednjih godinu dana je mnogo loše.. nemam iskreno snage da pišem o tome ali uglavnom ja sam zbog toga upao u tešku ekonomsku situaciju jer njemu pomažem a u isto vreme moram i moje da plaćam… Ovaj mesec je tako loš da nisam dovoljno imao za stan da platim, fali mi 2.750 kruna. (oko 28. 800 dinara)“, stajalo je u objavi mladića.

Znam da je ludo, ali nekako nemam izlaza i moram da te pitam ti si mi jedina nada. Dobio sam rešenje ako do sutra ne platim da ću ostati bez stana a sa tim i na ulici, zbog toga mi je mnogo lose i samo plačem, ne mogu ni da jedem ni da spavam, pa bi te zamolio ako možeš da mi pomogneš, iz dubine srca te molim. Od ranije ti dugujem 300 kruna, ako možeš da mi pozajmis do 26. maja 2.750 kr. Znam da je mnogo i da me ne znaš, ali garantujem ti životom i sve što volim da ću ti vratit sigurno. Uplatiću ti i više samo me spasi ako možeš, ne živi mi se koliko mi je loše i ne znam dal ću da preživim. Molim te ko Boga ako imaš mogućnosti, uradiću sve šta treba.“, piše u objavi.

Nije prošlo ni dvadeset minuta, svi „naši“ u dijaspori su još jednom pokazali svoje veliko srce i novac je bio sakupljen. I to kako je Đorđe napisao, za dve kirije.

„Stiglo je dovoljno i za dve kirije za stan. Nadam se da će ovo biti dovoljno da se izvuče iz dugova i nastavi dalje sam. Grupa je još jednom pokazala zašto postoji i šta se desi kada se Srbi slože. Hvala svima“, poručio je on.

U dodatku ispod objave, Đorđe je pojasnio da je nakon što je video poruku apela mladića, odlučio da pokuša da pokrene sve okupljene oko grupe „Srbi u Švedskoj“ koji su uvek izlazili u susret kada je nekome bila potrebna pomoć.

„Ja sam ovom mladom momku povremeno pomagao i uvek je vratio na vreme. Prijatelji smo na FB ali ga lično ne poznajem. Kao što vidite iz teksta, sada je baš u problemu. Tražio je od mene, ali sam predložio da stavim apel od 24 sata u grupu da mu skupimo tih 2.700 kruna. Zahvaljujem se unapred“, pojasnio je.

U brojnim komentarima gde su korisnici čestitali na angažmanu i ljudskosti, jedan komentar se ipak izdvojio.

„Sad vidim ovo i obradova me da je rešeno, poslaću i ja pa neka dobije i neku kintu viška…Ko kaže da nema dobrih ljudi“, napisala je jedna Dragana.

Izvor: blic.rs