„Moj muž ima drugu ženu, živimo svi zajedno“: Bosanka se udala u Srbiji pre 37 godina a iz tužnog razloga supruga deli sa drugom

Bosanka Aida došla je na Kosovo pre 37 godina, i tu ostala zbog ljubavi.
Udala se i tako postala albanska mlada i snajka – a posle 17 godina braka, suprugu daje dozvolu da pod isti krov dovede i uzme i drugu ženu.

Kako kaže, nije ni prvi, ni zadnji, to je kod njih sasvim normalno. Muž joj je priuštio dobar život, na Kosmetu je odlično prihvaćena i njegova porodica je dala garanciju za nju i njeno izdržavanje ukoliko bi suprug kojim slučajem ipak odlučio da ne ispoštuje svoju reč. Do toga nije došlo već 15 godina.

Aidin suprug ima decu i sa drugom ženom, a njegova najmlađa ćerkica koju ima s drugom ženom nosi Bosankino ime – Aida, koja je njegova prva supruga.

Aida je pred kamerama na Jutjub kanalu „Priče sa Dijanom“ ispričala svoju životnu priču, priču Bosanke s Kosova u kojoj je rekla da muž ugađa obema – „i meni i njoj“, da se nijedna ne bi naljutila.

Aida je majka dve ćerke i kaže da je lep život imala za sve te godine. Iako je daleko od rodne Bosne, kaže da joj je takva sudbina. Dodaje i da joj je bilo teško da nauči „njihove običaje i njihov jezik“ ali da je tako i htela i morala kad već tamo živi.

Muž joj, kaže Aida, sa drugom ženom ima dva sina od po 14 i 8 godina i ćerku od četiri godine koja se zove po njoj, prvoj supruzi, Aida. Sa muževljevom drugom suprugom se lepo slaže, svi zajedno žive i rade i to traje već 15 godina.

Prisetila se i kako je to bilo kad je njen muž nju pitao da dovede i drugu ženu, ona je rekla pa ako si gospodin, dovedi. To je značilo kako on treba da se ponaša prema obema. Ali, pošto je ona starija prvo sve njoj kupi, pa onda i mlađoj ženi. Nema svađa, nema problema, a sve im kupuje podjednako: Ugađa i jednoj i drugoj.

Aida je ispričala da je nažalost imala više pobačaja, umrle su joj tri ćerkice i tri sina. A oni dole, kaže, hoće muško, tako žele pa mu je dozvolila da dovede drugu ženu, a lično on i njena familija su joj čvrsto obećali da je muž neće zaboraviti niti da će joj išta faliti.

Aida je kazala da je sreća što u tom momentu nije imala nikog od bliske familije jer se u Bosni svi tome čude, a nije ni dolazila 14-15 godina. Na Kosovo se udala tako što joj se rođaka udala tamo pa joj ponudila da se uda za njenog devera. Tako su bile i rođake, sestre, i jetrve, jer su se udale za dva brata.

Aida živi na pola puta između Prištine i Prizrena, a muž joj ne brani ni da izađe, ni da se obuče, jer, kaže, njihove dimije od 12 metara ne nosi, niti je muž to od nje tražio.

Napominje i da je u Bosni narod veseliji, da se tu smeje i priča, a na Kosovu se više ćuti. Ispričala je i da slabo voli ta njihova jela što kuvaju i da više voli bosansku kuhinju i bosanske pite koje je zavoleo i njen muž.

Izvor: kurir.rs