Sistem pao, registracija vozila nemoguća – MUP neće kažnjavati, ali Okanović upozorava: Bez ovog dokumenta ne sedajte za volan

Već treći dan vozači u Srbiji ne mogu da obave registraciju vozila zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a. Iz ovog ministarstva juče su izdali saopštenje građanima da policija neće kažnjavati one učesnike u saobraćaju koji budu u vozilima koja nisu registrovana. Međutim, i pored toga, javlja se jedan problem.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju rekao je za Blic da iako policija neće kažnjavati ljude kojima kola nisu registrovana zbog problema u radu MUP-a ipak moraju da budu na oprezu, i apelovao na vozače da se ponašaju odgovorno i kupe polisu osigruanja.

„Ako je nekome istekla registracija pre nekoliko dana, ili ističe danas ili sutra jedino što će tim ljudima biti na umu je da mogu slobodno da voze i da ih policija neće kazniti iako im je registracija istekla. Ipak, ako se desi saobraćajna n3sreća oni neće biti osigurani i moraće da plate punu cenu štete“, naglašava Okanović.

On dodaje da bi do ovog scenarija došlo jer je polisa osiguranja jedan od obaveznih dokumenata koje vozači moraju predati policiji pri registraciji vozila.

„Treba apelovati što pre na one kojima je istekla registracija da bez obzira na to što je poilicija rekla da nece kažnjavati kupe polisu osiguranja. Ovo je ozbiljno upozorenje! Kupite polisu osiguranja da budete osigurani kako ne biste plaćali stravično visoke odštete, koje idu od par hiljada, pa do par stotina hiljada evra“, poručuje Okanović vozačima.

Izvor: espreso.co.rs