Sigurno ste se zapitali zašto braća Milinković Savić imaju dva prezimena: Iza svega stoji zanimljiva priča

Uzdanice srpskog fudbala, braća Sergej i Vanja Milinković Savić, pažnju privlače vrhunskom igrom, ali i činjenicom da nose dva prezimena. Sigurno ste se zapitali zbog čega je to tako, a iza svega se krije prelepa priča.

Naime, Sergej i Vanja odrasli su u sportskoj porodici. Otac Nikola Milinković igrao je fudbal u Bečeju, dok je majka Milana Savić svojevremeno bila košarkašica. Braća su rođena u Španiji, Sergej u Ljeidi, a Vanja u Orensu.

Budući da se u Španiji tradicionalno koriste dva prezimena, tu tradiciju su ispoštovali i roditelji naših „Orlova“. Sergej je stariji, ima 27 godina, i nedavno je postao otac po treći put. Igra u fudbalskom klubu „Lacio“ iz Italije. Vanja je dve godine mlađi i 2021. izborio se za startnu poziciju u italijanskom „Torinu“.

Nakon što se porodica 2006. godine vratila u Novi Sad, Vanja je zaigrao za mlađe kategorije Vojvodine.[1] Svoj prvi profesionalni ugovor sa Vojvodinom je potpisao 2. aprila 2014. godine. Već 17. maja iste godine, potpisao je ugovor sa Mančester junajtedom.

Milinković-Savić je sa reprezentacijom Srbije do 20 godina postao prvak sveta 2015. godine na Svetskom prvenstvu do 20 godina na Novom Zelandu. Za seniorsku reprezentaciju Srbije je debitovao 11. novembra 2021. godine na prijateljskom meču protiv Katara.

Izvor: hellomagazin.rs