RHMZ za danas najavio sneg u Srbiji: Poznato kada i gde se očekuju padavine

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je najavio za danas sneg. Kako stoji u najavi, očekuju se kratkotrajne padavine sa slabijim snegom na visokim planinama.

„Tokom jutra oblačno, u centralnoj, južnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i ponegde u Bačkoj i Sremu, kiša, dok će na visokim planinama kratkotrajno padati i slab sneg“, piše u saopštenju RHMZ.

Za danas su meteorolozi najavili najnižu temperatura koja će iznositi od četiri do osam stepeni, najviša od 12 do 15 stepeni. Na visokim planinama, iznad 1.500 metara, kratkotrajno će padati i slab sneg. Posle podne sledi postepeno razvedravanje, i to prvo u košavskom području usled pojačanja jugoistočnog vetra. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar.

Meteorolozi u svojim vremenskim prognozama najavljuju da će u subotu biti prohladno, na severu Srbije suvo sa sunčanim periodima, a u istočnim, centralnim i južnim krajevima ujutru i pre podne oblačno uz moguću slabu kišu. Oblaci se premeštaju sa istoka ka jugozapadu Srbije. Vetar slab do umeren jugoistočni, istočni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 5 do 8 stepeni, a maksimalna od 10 stepeni u Dimitrovgradu do 14 ponegde na severu Srbije. Uveče suvo i hladno.

U nedelju jutro hladno i ponegde maglovito, a tokom dana duži sunčani periodi i toplije nego u subotu. Malo više oblaka biće na jugozapadu i istoku Srbije. Vetar slab istočni i jugoistočni, u Pomoravlju i Podunavlju umeren jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 6°C, a maksimalna od 12°C do 16°C. Uveče suvo i hladno.

U ponedeljak suvo uz umerenu oblačnost sa sunčanim intervalima i manji porast temperature u odnosu na nedelju. U utorak naoblačenje na zapadu i jugozapadu Srbije uz moguću ređu pojavu kiše. Od sredine sedmice sve više oblaka i u ostalim krajevima uz povremenu kišu u drugoj polovini sedmice, kada će temperatura imati tendenciju postepenog pada.

Izvor: mondo.rs