Rebeka proklinje dan kad je došla iz Kine i udala se za Hrvata: Zbog jedne stvari je očajna i na ivici suza

Rebeka je iz daleke Kine došla u Hrvatsku. I udala se. I koliko god da joj se na početku sve činilo kao u bajci, mlada Rebeka Žang ne zna da li može da nastavi život u Hrvatskoj. I nije zbog manjka ljubavi, nostalgije ili preispitivanja odluke, već zbog jezika.

Kineskinja Rebeka Žang požalila se pratiocima na TikToku da joj je mnogo teško da nauči hrvatski, zbog čega je sada na pragu odustajanja. Nesnalaženje sa izgovorom i gramatikom dovelo ju je u toliko očajno stanje da se u jednom momentu zapitala zašto je od tolikih Kineza ona zapela za Hrvata, pa sada ima muku i glavobolju.

„Jako sam tužna jer sam provela ceo dan učeći hrvatski, uradila sam domaći zadatak i sad kad sam proverila, sve je pogrešno“, požalila se u videu u kojem je pokazala i svoju radnu svesku.

„Uopšte ne razumem kako je sve pogrešno. Imam osećaj da nikad neću razumeti ovaj jezik i to me baš pogađa“, rekla je u nastavku.

Rebeka je objasnila i zašto joj je toliko važno da razume i progovori hrvatski jezik.

„Ne znam kako ću da razgovaram sa porodicom? Baš se zbog toga loše osećam. Stalno želim da odustanem. Poslednja četiri sata sam rešavala zadatke i pola toga mi je pogrešno. Počela sam da se pitam zašto sam se udala za Hrvata, zašto nije mogao da bude Kinez, Japanac ili bar Amerikanac“, zavapila je Rebeka.

Ipak, koliko god da joj je teško, zna da mora da nastavi, jer tu nije stvar volje i želje, već neophodnosti da bi sebi u stranoj zemlji olakšala život i sa ljudima koji je okružuju mogla da priča bez zadrške.

„Ako odustanem, znam da nikad neću moći da se sporazumem sa njegovom porodicom. Imate li neki savet za učenje hrvatskog?“, upitala je Rebeka pratioce, koji su u komentarima pokušali da je uteše.

„I nama Hrvatima je nekad teško s hrvatskim, ne daj da te to obeshrabri“, poručili su joj, ali niko nije dao nijedan konkretan savet koji bi joj pomogao da lakše savlada jezik.

Izvor: kurir.rs