Jelena poslala dete po kačkavalj, prodavac mu na kvarno naplatio luksuzno jelo: „Obavezno proveravajte šta vam naplaćuju“

U balkanskoj tradiciji česta pojava je da se deca šalju u prodavnice, pekare ili supermarkete. Jelena iz Tivta poslala je svoje dete do prodavnice po 300g kačkavalja. Pomsilićete – gde ovde može da nastane problem? Može, i to na sledeći način.

Deca ne znaju koliko košta u proseku kilogram kačkavalja, ili bilo koje druge namirnice, a tek ne gledaju šta piše na onim malim nalepnicama koje se nose na kasu za skeniranje koda.

Tako je prodavcu prošla prevara da detetu 308g kačkavalja naplati 16.32 evra, umesto prosečnih tri do četiri, a sve je izvedeno tako što je ukucao šifru za ribu, i to Bakalar, koja spada u red skupljih, umesto za običan kačkavalj.

Majka je bila veoma revoltirana, vratila se u supermarket, ispravila grešku, ali je poželela da ovu neprijatnu situaciju podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, upozori ih na potencijalne malverzacije i tako preudpredi da svako ko njenu objavu vidi bude prevaren na isti način.

Tviteraši su sa razlogom bili irevoltirani, pogotovu roditelji koji decu čestu šalju u kupovinu – i ne toliko zbog novca, koji u ovom slučaju nije bio ni zanemarljiv, dete je bilo pokradeno za skoro 1.500 dinara, već zbog iskorišćavanja nečijih godina, neiskustva i poverenja.

Izvor: zena.blic.rs