Pukla bruka posle svadbe na Jugu Srbije: Mlada otkrila sve detalje, pa gostima poručila samo ovo

Nije baš retko da gosti na svadbi u Srbiji dođu sa praznom kovertom, ali je prava sramota ako zvanice dođu na veselje i ne donesu baš nikakav poklon!

Upravo se ovo dogodilo prošle nedelje na svadbi, u jednom gradu na jugu Srbije, tačnije u Leskovcu. Nakon svadbe, mlada je razgovarala sa svim prijateljima, čak i komšijama kako su novopečeni mladenci prošli nakon svadbe.

– Mi nismo oni mladenci koji prave svadbu kako bi zaradili, ali ovome se zaista nismo nadali. Očekivala sam da bude praznih koverti, ali nijedna nije bila prazna, samo je bilo onih gostiju koji su na svadbu došli praznih ruku. Da mi je to neko pričao pre svadbe, ja mu ne bih verovala, ali sam se sama uverila u to na mom venčanju, tačnije baš odmah na početku veselja, dok smo se slikali sa gostima – rekla je Teodora M. i još dodala:

– Slikanje smo organizovali baš na ulazu u svečanu salu, a tu pored nas je bila i kutija za koverte. Skoro svi gosti su ubacivali koverte, međutim, pojedini gosti i sa moje, a i sa suprugove strane došli su bez ičega. Nisu čak stavili ni novac za kićenje svatova. Stali, slikali se i produžili dalje. Nisam tada mogla da razmišljam o tome šta su doneli, ali videla sam da kovertu nisu ubacili. Pomislila sam da su možda kupili poklon, pa dali konobarima ili ostavili negde sa strane. Ali, nakon svadbe videla sam da nijedan poklon nismo dobili, dakle nisu doneli ništa.

Ona još kaže da se slaže sa tim da su gosti pozvani da ulepšaju to veselje.

– Mislim da je to osnovna kultura, doneti bar neku sitnicu, a dolazak praznih ruku vidim kao nepoštovanje mladenaca, bezobrazluk i bruku. Još je gore od svega toga, što se ti isti gosti nakon svadbe hvale kako su dobro pojeli i popili u restoranu toliko da sutradan ne moraju ništa da jedu – kaže ova mlada besna žena.

Izvor: kurir.rs