Pronađena dva tela, čeka se DNK analiza: Roditelji mesec dana u agoniji – Sa zebnjom čekaju rezultate, nada ih ne napušta

Sutra se navršava mesec dana od kada su dečaci (10) i (11) poslednji put viđeni živi na obali Dunava kod Kajak kluba, posle čega im se izgubio svaki trag. Pretpostavlja se da su se dečaci utopili u reci, jer su na obali pronađena njihova bicikla i obuća.

Identitet dva tela koja su pronađena u Dunavu kod Dalja u Hrvatskoj i na obali Dunava, u Apatinu, još uvek nije poznat. Da li se radi o apatinskim dečacima znaće se nakon DNK analize.

Agonija dveju porodica koje ne odustaju od potrage za svojom decom traje mesec dana. I pored svakodnevnih pretraživanja Dunava i obale, kod njih postoji tračak nade da su ipak negde živi.

U ovih mesec dana, na dve različite lokacije, pronađena su dva tela, još uvek NN osoba. Jedno je izvučeno iz Dunava kod Dalja, u Hrvatskoj, 7. juna. Roditelji oba dečaka su, nakon pregleda fotografija koje su im predočene u tamošnjoj policiji, izjavili da ne mogu da potvrde da se radi o jednom od dvojice nestalih dečaka iz Apatina.

Dve nedelje kasnije, 22. juna uveče, u tzv. Lovrinom limanu, stotinak metara nizvodno od ulaza u Šumsku upravu Apatin, na obali je pronađen leš u neprepoznatljivom stanju koji je odmah poslat na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu. Od roditelja je uzeta krv za DNK analizu koja će sa sigurnošću utvrditi da li je reč o jednom od nestalih dečaka ili ne.

U domovima obe porodice nisu raspoloženi za priču. Od komšija se saznaje da roditelji nisu ni živi, ni mrtvi. Nada se gubi, kažu, a strah od najgoreg sve više preovlađuje. Čekaju DNK rezultate, sa zebnjom.

„Pate, plaču, tumaraju po kući, ne znaju ni kud, ni kako, a imaju potrebu da ih traže. Dunav smo prečešljali uzduž i popreko sve ove dane i kad su svi odustali, mi prijatelji i porodice nismo. Čamcima smo obilazili reku, pešice obalu, pa smo tako i naleteli na ostatke leša nedaleko od glavnog ulaza u ŠU Apatin. Ne znam kako njihovi najbliži izdržavaju toliku tugu i neizvesnost“, komentariše komšija porodica nestalih dečaka.

Dodaje da se čekaju rezultati DNK analiza, jer su roditelji dali krv i u Hrvatskoj i ovde, kako bi se utvrdilo da li se radi o njihovoj deci.

Izvor: espreso.co.rs