Ministarstvo zdravlja ponudilo pomoć Nininom ocu: Ovako im je odgovorila supruga obolelog Zorana Ninkovića

Nakon neverovatne akcije prikupljanja pomoći za Zorana Ninkovića, čija je ćerka Nina (11) prodavala krofne kako bi svom ocu obezbedila lečenje u inostranstvu, oglasilo se ministarstvo zdravlja Srbije.

Iz ministarstva su stupili u kontakt sa suprugom Zorana Ninkovića, ponudili svu vrstu pomoći, ali im je ona saopštila da je porodica odlučila da se Zoranu pregledi obave u Moskvi u ustanovi koju su sami odabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, te da će porodica naknadno iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda.

„Upoznati smo sa zdravstvenim stanjem gospodina Zorana Ninkovića iz Novog Sada, i u poslednja dva dana u direktnom smo kontaktu sa porodicom, odnosno suprugom Natašom Ninković. U cilju sagledavanja mogućih rešenja zdravstvenog problema povodom kojeg se gospodin Ninković obratio javnosti radi prikupljanja humanitarne pomoći za obavljanje pregleda u inostranstvu, Ministarstvo je konsultovalo obe državne zdravstvene ustanove u kojima se ranije lečio, odnosno Кlinički centar Vojvodine i Кliničko bolnički centar Zvezdara“, stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Porodici Ninković, u ime Ministratsva zdravlja i ministarke lično, obratila se državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja.

„U direktnom kontaktu, gospođa Ninković je zahvalila na ponuđenoj pomoći i saopštila državnoj sekretarki da je odluka porodice da pregledi budu obavljeni u Moskvi u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, te da će porodica naknadno iz Moskve putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda“, dodaju iz Ministarstva zdravlja.

Ministarvo zdravlja ističe da ostaje na raspolaganju za sve vrste pomoći g. Ninkoviću i zahvaljuje građanima koji su još jednom pokazali visok nivo humanosti i empatije.

Izvor: telegraf.rs