Prijavio se na dobrovoljno služenje vojnog roka u 74. godini: Užički Supermen pomera granice, živi život kao mladić (FOTO)

Iako gazi osmu deceniju života, ima 74 godine on i dalje pomera granice dokazujući da je sve moguće. Milovan Milutinović iz Užica poznatiji kao Supermen, trenira i u poznim godinama. Diplomirao je prošle jeseni na Fakultetu za fizičku kulturu, a ove godine je upisao master studije. Ipak, ni to mu nije bilo dovoljno, pa je odlučio da se prijavi i na dobrovoljno služenje vojnog roka.

„Popunio sam prijavu, koja je prosleđena u vojnu komandu u Valjevo, prijavio sam se u Regrutni centar Užice. Istog dana sam ministru Milošu Vučeliću poslao svu papirologiju, sa molbom da me prime u dobrovoljno služenje vojnog roka po drugi put. Vojsku sam prvi put služio pre više od pola veka“, rekao je Milovan.

Prvi razlog za ovu odluku koju je doneo jeste ljubav prema otadžbini, ali želi i da omladini da pozitivan primer kako bi se što više njih prijavilo na služenje vojnog roka. Kako je rekao, psihički i fizički je spreman u potpunosti, da ponovo obuče uniformu i obuje vojničke čizme.

„Moji fizički parametri, psihički i mentalni, kao i se*******, su mi kao kod jednog tridesetogodišnjaka. Neki su u mojim godinama napustili ovaj svet, drugi ne mogu da ustanu iz kreveta, a ja želim da pokažem da i kada dođete u ove godine, možete da živite kao mladić. Voleo bih da omladina sledi moj primer, da živi zdravo i da se ne ustručavaju prijaviti na služenje vojnog roka. Ako mogu ja, mogu i oni“, rekao je Užički Supermen.

Još uvek čeka odgovor od Ministarstva odbrane, kako je rekao, ne bi bio iznenađen ni da ga odbiju, ali rekao je da neće odustati nikako.

„Znam da u Ustavu Republike Srbije ne postoji klauzula po kojoj može da se zabrani dobrovoljno i patriotsko služenje vojnog roka za svoju zemlju, za svoju Srbiju“, rekao je ovaj profesor fizičke kulture.

Izvor: blic.rs