Prija uzima milion evra za 3 koncerta u Areni: Otkriveno da li je zvala Brenu kao gosta

Pevačica Aleksandra Prijović održaće koncerte u Štark areni 28, 29. i 30. septembra, a nakon tih koncerata biće bogatija za čak milion evra. Prema okvirnoj računici ona će nakon što otplati sve troškove i porez uzeti 946.206 evra.

Aleksandra koja je zakazala tri beogradske Arene, postala je prva takmičarka „Zvezda Granda“ koja će održati koncert, ali i jedina pevačica koja će na tom mestu pevati tri noći zaredom.

Kapacitet Štark arene je 19.866 mesta. Ako saberemo broj mesta u parteru, tribinama, ložama i pomnožimo se sa cenama karata za ta mesta, dolazi se do cifre od 415.261 evra po koncertu. Kada se ova cifra pomnoži sa tri koncerta, ukupna zarada je 1.245.784 evra za sve tri noći.

Međutim, Prija osim prihoda ima i velike rashode. Moraće da plati organizaciju koncerata u šta spada bina, redari, plesači, orkestar, vozni park i ostalo, što ukupno izađe oko 100.000 evra. Čeka je obaveza plaćanja poreza državi što je 41.426 evra po koncertu, ali i plaćanje zakupa „Štark Arene“.

O troškovima koji očekuju Aleksandru govorio je i izvor blizak njoj koji je istakao da se Prija nije nadala zakazivanju čak tri koncerta, a samim tim su i izdaci, ali i zarada veći:

„Aleksandra se nije nadala drugom, a još manje trećem koncertu. Ona će naravno za svaki od njih morati da plati porez državi, a osim toga, postoji i zakup Arene za tri večeri“, ispričao je izvor i istakao da su troškovi organizacije veći nego ranijih godina:

„Ne treba zaboraviti ni troškove organizacije, u šta spada reklamna kampanja, vozni park, obezbeđenje, muzičari, igrači što košta oko 100.000 evra“, kaže izvor blizak pevačici.

Ipak, i pored ovih impozantnih cifara, Aleksandra neće biti i najveći izvođač koji će zaraditi u ovoj godini od održavanja koncerata u Srbiji. Više od nje uzeće Dino Merlin koji održava četiri koncerta. A rekorder u održavanju koncerata u „Štark Areni“, kao i u zaradi i dalje je Zdravko Čolić koji je 2019. godine održao šest nastupa u najvećoj hali u Srbiji i zaradio 1.800.000 evra.

Ono što zanima mnoge jeste da li je Aleksandra zvala Lepu Brenu da joj gostuje na koncertima. Brena će gostovati u Areni, ali samo jedno veče, 29. septembra.

„Nisu želeli da Brena peva sve tri noći jer ni nema potrebe. Aleksandra će imati još gostiju, s obzirom na to da je sa nekoliko pevača snimila duete, ali Brena će pevati samo jednu noć, u petak“, rekao je izvor Telegrafa.

Izvor: telegraf.rs