Devojčica iz Slovenije otpevala pesmu na srpskom – Dočekale je sramne uvrede: „Brukaš se, ovo nije Srbija“

Nastup Line Vukelić (8) u slovenačkom muzičkom takmičenju „Slovenija imala talenat“ podelio je tamošnju javnost kada je devojčica za ovu priliku izabrala pesmu „Miki Milane“ srpske folkerke Vere Matović.

Lana je najpre svojim odabirom pesme, a onda i posebnom koreografijom privukla veliku pažnju žirija, ali i javnosti. Dok su joj jedni čestitali na odabiru, druge je njen izbor razljutio.

Devojčica se pojavila obučena u skladu sa njenim uzrastom – nosila je roze haljinicu i punđice na glavi. Ipak, zbog njenih godina, članovi žirija su bili prilično šokirani kada su saznali kojom pesmom mala Lina želi da im se predstavi. Zato su, kada im je saopštila da će pevati pesmu „Miki Milane“ iznenađeni prasnuli u smeh, a sa njima i publika.

Kada su je pozdravili aplauzom i omogućili da pesmu izvede, osmogodišnjakinja je na oduševljenje mnogih imala spremnu i koreografiju kojom je osvojila sva srca.

Da je izbor pesme bio pun pogodak dokazuje i činjenica da je Lina na kraju dobila četiri „da“ i prošla u sledeći krug takmičenja, a njen nastup postao je viralan na mrežama.

Za razliku od onih koji su je uživo gledali i slušali, mnogi na internetu nisu bile oduševljeni njenim nastupom. U komentarima ispod videa na TikToku, gde je snimak i postao viralan mogli su se pročitati negativni komentari jer je izabrala pesmu srpske pevačice za slovenački muzički šou.

„Brate, kad smo mi bili mali slušali smo normalnu muziku, kako je uspela da izabere ovo“, „Brukaš se, ovo nije Srbija nego Slovenija“, pisali su neki ispod videa.

Ipak, drugi su stali u Lininu odbranu, objašnjavajući da im je dosta pesama na engleskom jeziku i da je mnogo bolje kada razumeju ono što mališani pevaju. Snimak Lininog nastupa možete videti OVDE.

Izvor: blic.rs