Predsednik Vučić najavio nova povećanja plata i penzija: Evo kada ležu pare penzionerima, a kad zaposlenima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji „Prva tema“ na TV Prva, doneo je dobre vesti penzionerima, rekavši da će doći do značajnog povećanja plata i penzija.

– Ja živim za istoriju i šta će da ostane iza mene, a ne šta će da kažu ili napišu za mene danas. Plate su do sada bile 330 evra, sad će biti 745 početkom godine. Borim se za rezultate – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će od 2. i 3. decembra krenuti isplata penzija sa uvećanjem.

– Uprkos krizi koja je u svetu na svim nivoima, situacija u Srbiji je dobra – rekao je Vučić.

Predsednik je još rekao da se u Srbiji niko ne pita da li će biti struje jer se zna da će je zaista biti, što u Nemačkoj nije takav slučaj. On je još rekao da su Srbi bili nezadovoljni svim svojim vladarima u istoriji, pa dodao da je i Miloš Obrenović bio proteran iz svoje zemlje.

– Kad vidite da protestuju protiv izgradnje mosta, zapitate se šta hoće u stvari. Čak ni oni koji ne gase cigaretu ni u Skupštini, hoće da protestuju protiv litijuma. Onaj koji bi trajno zabranio eksploataciju bi trebalo staviti ludačku košulju jer bi to značilo odricanje od 100 milijardi, i takvo ludilo samo kod nas postoji – rekao je predsednik.

On je podsetio da Majdanpek kao grad postoji upravo zbog rudnika, a skoro je tamo napadnut radnik iz Kine. On jojš kaže da se nijedna zemlja nije odrekla litijuma i koja je potpisala da se trajno odriče gasa, nafte, litijuma.

Izvor: kurir.rs