Piksi sa najjačim sastavom ruši neukrotive lavove: Ovo je sastav Srbije za meč protiv Kameruna

Srpski fudbaleri naoštreni su da pobede Kamerun i otvore vrata osmine finala Mundijala.

Svi „orlovi“ deluju spremni za utakmicu protiv „lavova“ danas od 11.00 časova na stadionu Al Džanub u Dohi.

Selektor Piksi izveo juče je svih 26 fudbalera na teren, po izuzetno toplom i sunčanom vremenu.

– Šta je ovo, ljudi moji? – zapitao se Dušan Vlahović kad je izašao na teren. Činjenica je da problema s povredama imaju Filip Kostić, Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović, međutim, kako su radili na treningu, deluje da su sva trojica spremni za utakmicu protiv Kameruna. Odluka je na selektoru Stojkoviću, samo on zna jesu li spremni sto odsto i koliko može da očekuje od pomenutog trojca.

Posebno raspoložen je Filip Kostić. Krilo Juventusa delovao je u pojedinim trenucima na treningu kao da prosto želi da pojede loptu.

– Daj je ovamo – tražio je loptu od saigrača Kostić, a onda „kiflama“ prosto kljukao saigrače, a oni su pogađali mrežu koju su naizmenično čuvali Luka Jović i Nemanja Maksimović.

Dragan Stojković delovao je mirno. Tako je i posmatrao uvodni deo treninga koji je realizovao njegov pomoćnik Kacuhito Kinoši, tražeći od srpskih fudbalera maksimalno zalaganje i agilnost, bez obzira na tropske uslove od 32 stepena.

Deluje da će vreme biti više naklonjeno selekciji iz Afrike, međutim, cela nacija očekuje da Srbi konačno budu pravi na terenu. Tri boda su imperativ, treba ih pokupiti na terenu, mada je jasno da neće biti lako. Ali na muci se poznaju junaci.

SASTAVI

KAMERUN (4-1-2-3): Onana – Tolo, Nkolu, Kasteljeto, Faj – Oum Žoe – Hongla, Angisa – Ekambi, Šupo-Moting, Mbuemo. Selektor: Rigober Song.

SRBIJA (3-4-3): V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Maksimović, Lukić – Živković, Kostić, S. Milinković-Savić, Tadić – Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.

Izvor: kurir.rs