Seka Aleksić brutalno odgovorila Bošku Obradoviću zbog stava o vantelesnoj oplodnji: „Uvrediste sve ljude – ovo je sramota!“

Pevačica Seka Aleksić žestoko je odgovorila lideru „Dveri“ Bošku Obradoviću i uvratila na njegove sramotne reči u vezi vantelesnom oplodnjom.

Tema njihovog sukoba bila je izjava „Dveri“, da vantelesna oplodnja sa doniranim materijalom može uticati na promenu genoma budućih naraštaja, na šta je pevačica reagovala.

– Uvrediste sve ljude koji se na ovaj način bore za potomstvo, sram vas bilo. Ko ste vi da odlučujete i donosite mišljenja? Bog je taj koji će da da potomstvo, bilo prirodnim putem, VTO ili donacijom jajnih ćelija i usreći hiljade porodica. Znate li koliko se parova bori na ovaj način? – napisala je Seka Aleksić na Tviteru.

Boško Obradović je potom odgovorio pevačici.

– Ne mogu da verujem da ste naseli na ove medijske spinove. Mi smo pokret porodičnih ljudi i godinama se borimo za podršku rađanju, mladim bračnim parovima, porodicama sa decom, kao i onima koji nemaju dece da se ostvare kao roditelji, među kojima su i naši najbliži. To nam je glavno – napisao je on i dodao:

– Ali, imamo pravo da postavimo pitanje zašto nemamo domaću banku reproduktivnog materijala nego ga uvozimo iz inostranstva, kao i da li je to protivzakonita prečica za usvajanje dece od strane gej parova? Tražimo javnu raspravu i ništa više, nikome ništa ne branimo niti možemo – navao je on, na šta pevačica takođe nije ostala imuna, pa je poručila.

– Ovo je sramotno. Zamislite vapaj parova koji bi da imaju potomstvo i koji bi zadnju kap kvi dali za to. Zamislite njih kada pročitaju ovako nešto? Umesto da smo im podrška pa šta Bog da – napisala je potom Seka Aleksić.

Podsetimo, politička partija „Dveri“ izašla je sa saopštenjem u kom se navodi da vantelesna oplodnja sa doniranim materijalom može uticati na promenu genoma budućih naraštaja.

Izvor: kurir.rs