Pet dana na Zlatiboru blizu 40.000 dinara: Mnogi „ne puštaju“ decu – Komentar učiteljice ih dodatno razbesneo

Na društvenoj mreži X (Tviter) osvanula je objava jednog roditelja iz Niša koji je šokiran cenom ekskurzije na Zlatiboru za pet dana koju treba da izdvoji čak 38.500 dinara.

„Pet dana ekskurzija na Zlatiboru za niže razrede osnovne škole 38.500 dinara“, stoji u objavi ispod koje je autor dodao i da je učiteljica na to rekla da se malo dece prijavilo i da to nema smisla što roditelji ne puštaju decu.

„Kaže to im ostaje za ceo život“, dodao je autor objave.

U komentarima mnogi roditelji su bili saglasni s tim da je ova cena pljačka!

„To je pljačka, pa moje dete ide u Italiju za bukvalno iste pare, šest dana, maturska ekskurzija 38.500 + 4.000 dnevnice za nastavnike i to je bilo na devet rata“, poručila je jedna majka dok je drugi otac dodao da njegovo dete koji je prvi razred ide na jednodnevni izlet u Tršić koji košta čak 7.100 dinara.

U komentarima su neki roditelji naveli i da ovo nije ponuda za ekskurziju već za rekreativnu nastavu.

„Kaži učiteljici da ćeš za te pare da uplatiš dva puna pansiona za letovanje od 10 dana za dve odrasle osobe sa prevozom i smeštajem i plaćenom taksom u Crnoj Gori“, napisao je jedan roditelj, dok je drugi dodao da njegova ćerka treba da ide na ekskurziju takođe na Zlatiboru šest dana, ali da plaćaju 24.000 dinara, a polazak je u januaru.

I ostali roditelji su u komentarima istakli ponude za ekskurzije i izlete koje su dobile škole koje pohađaju njihova deca.

„Jednodnevni izlet za vrtićku decu 5.000, četiri dana Lisabon sa avionom i prenoćištem 30.000 dinara. Kopaonik šest noćenja 42.000“, bili su neki od komentara.

Izvor: espreso.co.rs