Pašajlić izneo gnusnu odbranu: Priznao da je ćerku ostavljao samu bez hrane – Tvrdi da je nije zaključavao

Uroš Pašajlić danas je izneo odbranu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, gde mu se sudi za zlostavljanje svoje partnerke Ivane L. (46) i da je svoju ćerku (9) držao zaključanu, izgladnelu i dehidriranu u stanu. Pašajlić je priznao da je ćerkicu držao u stanu samu, bez osnovnih uslova za život, dok je izneo detaljnu odbranu i negirao da je mučio partnerku.

Povodom navoda da je zlostavljao svoju partnerku Ivanu L. (46), Pašajlić je negirao izvršenje krivičnog dela na prošlom suđenju, koje je održano 8. septembra. On je priznao krivično delo koje mu se stavlja na teret, a odnosi se na njegovu maloletnu ćerku.

U vezi ćerke je rekao svega nekoliko rečenica, dok je o navodima za mučenje partnerke izneo iscrpnu i obimnu odbranu.

„Što se tiče nasilja u porodici, za moju maloletnu ćerku, osećam veliku krivicu što sam to dopustio da upadnem u to stanje, bio sam pod uticajem različitih opijata i što sam dopustio drugim ljudima da manipulišu sa mnom“, kratko je rekao Pašajlić.

Sve vreme govorio je mirnim, ravnim glasom. Na početku suđenja, kada su se čula crkvena zvona prekrstio se tri puta.

Sudija: Što se tiče navoda optužnice, da li su oni tačni?

Pašajlić: Ja nju nisam zaključao u kupatilu.

Rekao je da je 19. marta izašao iz stana. Zatim je rekao da ne želi više da priča o ćerki i da neće da odgovara na pitanja sudije i tužioca.

Odbrana Uroša Pašajlića je optužila Ivanu L. da laže, zbog konzumiranja psihoaktivnih supstanci i predložila da se iz fitnes studija uzmu spisi jer odbrana ima saznanje da je Ivana L. odlazila tamo, a rekla je da je on držao zatvorenu u stanu. Ovaj predlog je odbijen.

Pašajlićev advokat je na prošlom suđenju dostavio sudu dokumentaciju iz Centra za socijalni rad Zvezdara u kojoj se navodi da se Pašajlić odrekao roditeljskog prava na devojčicu i gde priznaje svoju grešku.

Slučaj koji je potresao Srbiju je otkriven kada je Ivana L. prijavila Pašajlića za nasilje – da ju je držao u stanu i maltretirao. Ona je tom prilikom ispričala policajcima da on ima ćerku i da sumnja da je ona sama u stanu. Ivana L. je pomogla policajcima da pronađu stan u kojem je bila devojčica.

Izvor: espreso.co.rs