Paprene cene na srpskim planinama: Ručak na Kopaoniku kao nedeljna kupovina – Pet ćevapa 1.200 dinara, čaj 270

Dok traje turistička zimska sezona planina Kopaonik puna je turista, a lokali koji su na dobrim lokacijama imaju paprene cene, veće čak i u odnosu na Beograd.

Zimska sezona je počela, a cene u kafićima i restoranima na srpskim planinama su blago rečeno astronomske za većinu građana. Šok cene na Zlatiboru i Kopaoniku više i nisu toliko iznenađenje! Navikli su građani da sa zimskom sezonom idu i aktuelne cene u kafićima i restoranima.

Ove zimske sezone, kao i svake druge, cene se razlikuju od planine do planine. Ako se u sezoni 2022/2023. nađete na Kopaoniku spremite novčanike jer ćete za tople napitke, ručak ili doručak morati da izdvojite više novca u odnosu na Zlatibor ili Taru. Cene hrane i pića u tekstu mogu biti više ili niže, zavisno od restorana, ali ovo su najčešće na ove tri lokacije.

Po slobodnoj proceni za ručak treba izdvojiti (ako uračunamo piće i salatu) najmanje 2.000 dinara po osobi, a najviše preko 4.000 dinara. Kopaonik Za doručak na Kopaoniku koji obuhvata prženice, sir, kajmak i ajvar biće vam potreno 490 dinara. Espreso s mlekom koštaće vas 255 dinara, a za čaj, bilo koje vrste, čak i više nego za espreso s mlekom, tačnije 270 dinara.

Ako se uporede cene u restoranima i kafićima na Zlatiboru i u Beogradu cene su najsličnije, i ujedno su niže nego na Kopaoniku. Na Tari se mogu naći restorani koji sa cenama mogu da pariraju Zlatiboru i Kopaoniku, a opet sa druge strane isto tako ima i povoljnijih ponuda. Najbolji opis cena je – na pola puta između Zlatibora, Kopaonika i Beograda.

Izvor: mondo.rs