„Pa dobro, ljudi, da li ste realni“: Lukovina se pred Uskrs prodaje po ceni skupljoj od luka – Snimak iz marketa izazvao haos

Veliki petak i Uskrs su za samo nekoliko dana, a cene u marketima su samim tim sve više. Ipak, posebnu pažnju ove godine privlači ljuska crnog luka koja se u jednom lancu marketa prodaje za 220 dinara – i to po akcijskoj ceni. Puna cena ovog artikla je, verovali ili ne, 250 dinara.

Iako ovo nije prva godina u kojoj se ljuska crnog luka prodaje po visokim cenama, fotografija na kojoj se vidi da kesica lukovine košta 250 dinara, ali da je sada na akciji, pa je njena cena 220, postala je viralna. Prizor iz marketa je izazvao pravu lavinu komentara, na osnovu kojih se čini da većini građana nije jasno zbog čega bi neko izdvojio ovoliko novca na ljuske.

Međutim, kupcima u Srbiji već odavno deluje da poskupljenjima nema kraja. Što se tiče luka, nije samo ljuska koja se koristi za farbanje jaja poskupela. Kilogram ovog povrća u prodavnicama košta od 120, pa sve do 200 dinara.

Tako je ovo povrće postalo apsolutni šampion poskupljenja, s obzirom na to da je za godinu dana poskupelo između 117 i 233 odsto, i to od januara, kada je kilogram crnog luka koštao u proseku 60 dinara.

Mnogi ne bi verovali u ovu cenu da jedan Tiktoker nije postavio snimak iz supermarketa, ironično komentarišući kako ovakvu akciju ne smete da propustite. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: nova.rs