Ovo je bračni par koji je stradao u šahtu u Veterniku: Komšije šokirane nakon što su videle šta su snimile kamere (FOTO)

Užasna nesreća dogodila se u Novom Sadu u naselju Veternik, kada su u šahti pronađena tela muškarca i žene, inače bračnog para.

Naime, pretpostavlja se da su nastradali od strujnog udara, kada su ušli u šaht hidrofora u svom dvorištu. Njihova tela pronašao je unuk, jedno preko drugog.

Tragedija se dogodila danas oko 15 sati u ovom novosadskom naselju.

Izvor je naveo da je sigurnosna kamera zabeležila ceo događaj.

Kako je rekao, na snimku se može videti kako je prvo u šahtu ušao muškarac, da bi potom za njim ušla i žena, ali nažalost nisu izašli. Istraga će utvrditi šta im se dogodilo.

Izvor je istakao da ne postoji sumnja da je u pitanju krivično delo.

– Verovatno se radi o nesrećnom slučaju. Nema indicija da je u pitanju neki zločin. Istraga je u toku – rekao je.

– Čuli smo policiju i vatrogasce sa sirenama, i isprva smo mislili da se zapalila radionica koja se nalazi do njihove kuće. Uplašili smo se jer je tu firma za stolariju, ali kad smo se približili videli smo da se sve vrti oko šahta kuće naših dragih komšija – rekao je jedan od stanara ulice u Veterniku i dodaje da se sumnja da je u šaht prvo ušao muškarac, a kada je počela da ga trese struja, žena je ušla kako bi mu pomogla i tako su tragično okončali živote.

– Šokirali smo se kad smo čuli da su umrli. Saznali smo da se na video-zapisima sa kamera vidi kako prvo u šaht ulazi naš komšija, a za njim i njegova supruga. Nažalost, ne vidi se kako iz njega izlaze. Udarila ih je struja.

– Oni su divne komšije, tako prijatni ljudi, zaista je bilo divno provoditi vreme s njima – kažu žitelji ovog kraja.

– Prvo je morala da se isključi struja u celom kvartu, da bi im se uopšte prišlo i pokušalo da se pomogne. Nažalost, već je bilo kasno i oni su bili jedno preko drugog u šahtu – kaže izvor iz istrage.

Tela su poslata na obdukciju.

Izvor: kurir.rs