Ovako izgleda privatni avion kojim je Jokić doleteo u Srbiju: Gazda Denvera mu ustupio letelicu vrednu 50 miliona evra

Nikola Jokić je nakon osvojene titule u NBA ligi, gde je dominirao i osvojio MVP priznanje konačno stigao u Sombor gde uživa u miru sa svojom porodicom i svojim konjima, gde je i prisustvovao tradicionalnoj trci u Somboru.

Srpski centar je u Sombor doleteo privatnim avionom, kako bi stigao da bude i na proslavi koja je organizovana u Denveru, a zatim i u Las Vegasu, ali i da ne bi kasnio na trke svojih konja.

Još nakon osvajanja titule u prvom intervjuu Nikola je najavio da ide kući, a na konferenciji za medije se iznervirao kada je saznao kada je proslava na ulicama Denvera, jer nije bio siguran da može da stigne i na trke svojih konja u Somboru. Tada je najavio i da će pitati gazdu kluba za privatni avion, a upravo privatnim avionom je na kraju i došao u Beograd.

Jokića i njegovu porodicu je prevezao model aviona u vlasništvu Stena Krenkea „Bombardier Global 6000“. Pomenuti model dostiže opseg krstarenja na 11.000 metara, može primiti najviše 19 putnika, opremljen je naprednom tehnologijom i luksuznim sadržajima, uključujući prostranu kabinu, brzi internet, kuhinju i ostalo.

Avion može da leti punih 17 časova bez zaustavljanja, što je najviše u odnosu na sve konkurente među privatnim avionima, a maksimalna brzina mu je 1.090 km/h. Avion je dug 30 metara, a raspon krila je 28 metara. Cena ove „leteće tvrđave“ je oko 50 miliona evra.

Upravo ovim avionom Nikola Jokić je direktno iz Amerike stigao u Beograd, i to nakon burne noći u Las Vegasu, gde je zajedno sa saigračima slavio do kasno u noć.

Izvor: telegraf.rs