Otišli smo u goste kod sina i snaje: Zbog njihovog sramnog poteza preplakala sam put do kuće – Ovo im nećemo oprostiti

Muž i ja živimo na selu. Uvek rado i lepo dočekujemo goste, imamo posebnu sobu za njih. Uvek smo spremni da prihvatimo svakoga. Tokom leta, može se čak spavati i na verandi, dok je na potkrovlju uvek udobno i lepo namešteno.

Ranije smo gostima ustupali našu spavaću sobu, ali sada smo u šezdesetim i to više ne radimo. Mi imamo dva odrasla sina koja žive sa svojim porodicama. Najmlađi sin živi nedaleko od nas i često nam sa unucima dolazi u goste.

Stariji sin živi u Beogradu, tamo ima porodicu i privatni biznis. Zbog toga što smo u selu, retko dolazi kod nas.

Svaki put kad dođe sa svojom ženom i decom, mi se specijalno pripremimo za njih. Sve lepo namestimo, detaljno očistimo, ja kuvam ukusna jela i deserte. I pored svega, snajka ne želi da dolazi kod nas. Kaže da u selu nema šta da radi i da joj je dosadno posle sat vremena.

Prošle godine smo muž i ja odlučili da odemo kod njih u posetu. Najavili smo se sinu nedelju dana pre dolaska.

Stigli smo, seli za postavljeni sto i počeli da pričamo. Čim se približila noć, ispostavilo se da za nas prosto nema mesta u kući. Saznajemo da je sin za nas iznajmio sobu u hotelu, koji se nalazio na drugoj strani grada. Za nas je to bilo jedostavno nepojmljivo.

Bili smo spremni samo da spavamo i na podu ali snaja je bila nepokolebljiva i uporno je govorila da je soba već iznajmljena i plaćena. Sin je pozvao taksi i odvezli smo se u hotel. Videlo se da mu je neprijatno, ali nije mogao ništa da uradi, pošto je postupao po nalogu svoje žene.

Bez reči smo seli u taksi i otišli. Ujutro smo se probudili i shvatili da u blizini nemamo gde da jedemo, jer su cene za nas bile preskupe. Odlučili smo da ponovo odemo do našeg sina. Ispostavilo se da nas niko nije očekivao, svako je imao svoj posao, obaveze i jednostavno nisu imali vremena za nas.

Opet smo sačekali veče i otišli ​​da spavamo u hotel.

Sutradan smo otišli kući. Ceo put sam preplakala, jer nisam razumela kakav je to odnos prema roditeljima. Drugom sinu smo sve ispričali. Odmah je pozvao brata i počeo da se svađa sa njim. Posle te naše posete, komunikacija sa najstarijim sinom je narušena. Čujemo se retko i kratko.

Nikome nisam pričala o našoj sramoti. Kako da kažem da nas je sin bukvalno izbacio iz stana?

Izvor: stil.kurir.rs