Stiže zahlađenje: Meteorolog objavio gde će za vikend biti kiše, ko će uživati u suncu a ko može da očekuje sneg

Od danas će u Srbiji biti za nijansu hladnije u odnosu na prethodne dane, ali se natprosečno toplo očekuje sve do sredine naredne nedelje. Mateorolog Đorđe Đurić kaže da je jače zahlađenje moguće posle 16. novembra.

„Na severu Srbije tokom vikenda biće sunčano, u ostalim predelima promenljivo oblačno, na istoku, jugu, a potom i jugozapadu sa kišom, na višim planinama sa snegom“, prognozira Đurić.

U subotu će severozapadni vetar biti u skretanju na jugoistočni i u nedelju će u košavskom području biti pojačan, povremeno i jak. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 13 do 17 stepeni Celzijusa, u Beogradu do 15 stepeni. U Beogradu se tokom vikenda očekuje suvo i uglavnom pretežno sunčano.

„Srbija će i početkom naredne sedmice biti pod uticajem anticklona i povišenog vazdušnog pritska, ali uz postepeni pad. Očekuje se suvo sa sunčanim intervalima, a zbog strujanja i vetra, magla iz jutarnjih časova mogla bi se ponegde zadržati i tokom većeg dela dana. Maksimalna temperatura biće od 14 do 18 stepeni, u Beogradu do 16 stepeni, a u predelima sa maglom hladnije“, kaže meteorolog.

Sledeće nedelje očekuje se prodor hladnije vazdušne mase i zahlađenje, uz severozapadni vetar. Za sada još uvek nije pouzdano u kom obiliku i intenzitetu će biti izraženo zahlađenje, ali ono što je zasigurno da će oko 20. novembra vreme poprimati karakter kasne jeseni i biće primerenije kraju novembra, uz maksimalne temperature od 5 do 10 stepeni i uz sneg u planinama.

„Za sada se do 20. novembra ne očekuju mrazevi, osim lokalno u kotlinama i na višim planinama. Prosečna maksimalna temperatura za sredinu novembra je od 9 do 13 stepeni, a ona je ovih dana i za 5 do 7 stepeni viša od proseka“, zaključuje meteorolog Đorđe Đurić.

Izvor: espreso.co.rs