Obrok u Nemačkoj Srbima zgadio hranu, komentari pljušte: „Dobro si i prošao, da vidiš tek britansku“

Mnogim ljudima koji bolji život i zaradu potraže u Nemačkoj, najteže padne učenje njihovog jezika. Osim toga, ima još jedna stvar na koju se Srbi teško navikavaju. U pitanju je nemačka hrana.

Nemci su poznati kao veliki gurmani a osnova njihove kuhinje su svakako kobasice. Jedan momak je pre nekoliko dana okačio fotografiju obroka iz Nemačke na Tviteru i komentari su počeli da se ređaju.

„Nikad neću moći da se naviknem na nemačku kuhinju. Apsolutno nikada. Ovo je za Nemce, vrh obrok“, napisao je čovek u opisu fotografije obroka.

On kaže da sa kobasicama nije imao problem, ali da su kupus i krompir „očaj“.

„Kobaje su vrh. Ovaj kupus je očaj. U sirćetu. Krompir je sa šparglom. Užas“, prokomentarisao je autor objave.

Većina ljudi u komentarima se složila s njim a neki su delili na kakve obroke su sve nailazili širom sveta.

„Slažem se, kuhinja im je mahom sra*e. Čak i nije toliko koliko nervira to što od nekog jela koje nije ništa posebno naprave famu, hvale, mljackaju…“

„Ok je ovo kakva je britanska“, dodao je drugi Tviteraš, a onda je stiglo objašnjenje od sledećeg korisnika pomenute društvene mreže:

„To je bavarska kuhinja. I ona je dosta „rustikalna“, da ne kažem ruralna, dobra za one koji rade sa mišićima, poput drvoseča“, napisao je neko i dodao:

„Te kobasice zapravo imaju mesa i jako su ukusne, za razliku od nasih splačina kojima se trujemo a zovemo ih kobasicama i mesom punim antibiotika“, poručio je korisnik Tvitera.

Izvor: nova.rs