Ako ovaj prekršaj napravite u petak, platićete i do 1.000 evra: Kazne će stizati na kućnu adresu

Od ukupnog broja otkrivenih prekršaja tokom pojačane kontrole saobraćajne policije, koja je bila sprovedena tokom vaskršnjih praznika, 50 odsto se odnosi na prekoračenje brzine, što je 7.715 prekršaja.

„Tokom pojačane kontrole Saobraćajne policije koja je bila sprovedena tokom uskršnjih praznika, od 13. do 16. aprila, otkrivena su ukupno 15.603 prekršaja, za prekoračenje brzine 7.715, što je 50 posto od ukupnog broja otkrivenih prekršaja. Za upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola 1.029, za nekorišćenje sigurnosnog pojasa 2.224, a nepropisno prevoženje dece 87“, izjavio je Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije za Tanjug.

Osim toga, počela je međunarodna akcija Evropske mreže saobraćajne policije, koja će trajati do 23. aprila.

„Međunarodna akcija ROUDPOL trajaće do 23. aprila, a sprovodi se u 30 država Evrope. Akcenat je na kontroli glavnih indikatora bezbednosti saobraćaja, pre svega brzina, alkohol, psihoaktivne supstance i pojas“, objasnio je Belencan.

On je najavio da će 21. aprila biti sproveden „speed maraton“, to znači da će se meriti brzina bez zaustavljanja vozila.

„Vlasniku vozila će se na kućnu adresu dostaviti pismeno da se izjasni ko je upravljao vozilom u trenutku izmerene brzine“, poručio je Belencan i dodao:

„Vlasnik je dužan da u roku od osam dana po prijemu dostavi pisani odgovor. Ako to ne učini, podneće se prijava za član 330 Zakona o bezbednosti saobraćaja, gde je predviđena kazna i do 120.000 dinara“, objasnio je Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Izvor: blic.rs