Novak Đoković gradi ogromnu imperiju u jedan od najmoćnijih gradova na svetu

Srpski teniser Novak Đoković iskoristio je svoje slobodno vreme između turnira za poslovno putovanje u Dubai. Najbolji srpski teniser je tom prilikom dao intervju za „CNN“ u kome je govorio o karijeri, planovima na terenu i van njega.

„Sjajno je videti vas, kao i uvek, Vaše visočanstvo šeiče Hamdane. Srećno vama i vašem timu na „vladinim igrama“, sledeće godine računajte na mene“, rekao je tada Novak uz fotografiju sa šeikom Dubaija, gde je bio i šeik Kalfan Belhoul, generalni direktor Fondacije Dubaija budućnosti.

Fotografije su već nagoveštavale da se radi o poslovnim sastancima a to je potrvrdio i sam Nole.

Đokovićeva ideja je da investira u start-apove, jer uživa u procesu izgradnje nečega iz temelja, a Novak je inače poznat kao neko ko mnogo ulaže, pogotovo u humanitarne akcije.

„Naučio sam mnogo lekcija iz tog iskustva, i volim uzbuđenje da napravim nešto od nule i da to zaista radim od početka. Mogu da povučem paralelu sa svojim životom i svojom karijerom sa ovim procesom izgradnje pojedinca, vozila ili biznisa projekta, uzimajući u obzir sve korake, a zatim kada vidiš kako se to ostvaruje je nešto zaista uzbudljivo.“

Srbin je oformio poslovni tim koji će se baviti investiranjem u UAE i da će primarna baza biti Dubai, nema sumnje da će to biti sigurno jedna velika poslovna imprerija.

„Dok razgovaramo, moj poslovni tim razmatra različite lokacije za uspostavljanje fonda preduzetničkog kapitala. Kao što sam rekao, a Dubai je verovatno prioritet u tome. Dubai je veoma važan za mene kao tenisera. Koristio sam Dubai kao bazu za treninge, kao turističku destinaciju, a sada želim da istražim mogućnost da Dubai bude mesto poslovnih investicija“, objasnio je Novak.

Izvor: kurir.rs