„Novače, loši dani će ti postati još gori“: Navratilova objasnila zašto je Đoković izgubio od Sinera – Desile su mu se dve stvari

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera sa 3:1 u setovima, što su njegovi mrzitelji jedva dočekali, te se ponovo našao na meti kritika.

Đoković je tokom meča napravio čak 54 neiznuđene greške, nije imao nijednu priliku za brejk i bez ikakve dileme odigrao jedan od najgorih mečeva u karijeri na jednom grend slemu.

Meč protiv Sinera analizirala je i bivša teniserka Martina Navratilova koja se u slobodno vreme bavi napadanjem Đokovića.

„Dve stvari su se dogodile, prva je da je Janik visok i da se kreće bolje nego što je ranije radio. Novak je navikao da kada pogađa uglove da dobija lošije udarce nazad. Siner je uspevao sve to da neutališe, nije bio u defanzivi tokom razmena“, izjavila je Navratilova u analizi za „Tennis Channel“.

U prvi plan stavila Novakove godine.

„Kada ste stariji, ti loši dani postaju gori i događaju se pravo nitokuda. Možda je razlog i to što je igrao u dnevnom terminu. Igrao je četiri od pet mečeva uveče, taj sat se ne resetuje tako lako kada ste stariji. Kombinacija tih stvari se dogodila. Uz to Đoković nije imao nijednu brejk šansu, što je nečuveno“, zaključila je Martina Navratilova.

Izvor: sport.alo.rs