Nju je glumica smatrala ćerkom: Pogledajte koliko bratanica Milene Dravić liči na slavnu tetku (FOTO)

Milena Dravić, legenda našeg glumišta, danas bi slavila 83. rođendan. Napustila nas je pre pet godina, a tamo gore, u večnosti, opet se srela sa ljubavlju svog života, suprugom Draganom Nikolićem.

Milena i Dragan venčali su se davne 1971. godine, u pauzi između snimanja filma. Dece nisu imali. Iza njih su, pored velikih ostvarenja na malim ekranima kao i na pozorišnoj sceni, ostala i brojna dobra dela. Pomagali su mnogima, ali, kao veliki ljudi u svakom smislu, nikad o tome nisu pričali. Iako se kao majka nije ostvarila, Milena je tu ljubav poklonila svojoj bratanici.

Verica Lula Dravić, ćerka Mileninog rođenog brata Radeta, istoričara umetnosti koji živi u Švedskoj, neverovatno podseća na legendarnu glumicu. Nije ni čudo što ju je slavna glumica, kako mnogi tvrde, smatrala ćerkom. Tetke se uvek seća sa osmehom na licu.

„Milena nikada nije bila velika Milena, ona je prosto za mene bila voljena tetka. Do dana današnjeg nemam objektivnu sliku o njenom značaju za kulturu i uticaj na druge ljude koji je imala. Nemam reči da opišem šta je značilo imati takvu tetku i teču“, ispričala je Verica jednom prilikom.

Milena i Dragan bili su Verici kao drugi roditelji.

On je uvek bio zaštitnički nastrojen prema njoj, s jednom velikom šmekerskom ležernošću. Prosto, s tim se čovek rodi, to je nešto što ne može da se nauči. Ta ljubav nikada nije bila patetična, već lepršava i slatka tolike decenije.

Posle njenog odlaska ostali su velika praznina i bol, ali i bezbroj divnih uspomena koje smo stvarale do poslednjih trenutaka dok smo bile zajedno. To je moje najveće bogatstvo, ispričala je svojevremeno bratanica Milene Dravić.

Izvor: hellomagazin.rs