Tegla ajvara na pijaci košta kao suvo zlato – Povela se rasprava oko cene: „Treba da bude 2.000 dinara“

Tokom jeseni glavna tema je priprema zimnice. Da li je isplativije napraviti zimnicu ili je kupiti s obzirom na to da je ove godine povrće dosta poskupelo te cena paprike po kilogramu sada iznosi od 150 do 200 dinara, pitanje je koje muči mnoge domaćice.

Mnogi dele mišljenje da je i zimnica koju kupujemo u marketima i na pijacama preskupa što je bio povod za raspravu na mrežama. Cena ajvara na pijaci ide do 1.450 dinara, što je jako razbesnelo potrošače.

„Tegla ajvara na pijaci 1.450 dinara“, stoji u objavi na društvenoj mreži X (Tviter) ispod koje su se ređali komentari u kojima su se korisnici skoro posvađali zbog cene, a mišljenja su podeljena.

„Kolko posla ima oko sveg od riljanja bašte, pa redom krajnjeg proizvoda, i to je jefino“, napisao je neko u prvom komentaru, dok je autor dodao:

„Ma, evo sad sam predložio da tegla košta 6.000 evra mislim da je to okej“.

Sudeći po reakcijama mnogi su mišljenja da je ovaj iznos korektan.

„Ja ga ne kupujem, imam svoj, ali da ga prodajem, meni je ta cena korektna. Ako vam je skup ajvar nek vam gospođe ljušte paprike“, napisala je jedna korsnica, dok je druga dodala:

„Brate spremam ga svake godine, (ovu preskačem) i kunem ti se životom prodavala bih ga za dva soma dinara. Ako je od čiste pečene paprike, to je džabe“, smatra ona.

Ipak, neki tvrde da je u komšiluku jeftiniji.

„Danas sam po Ohridu kupovao vrlo kvalitetan domaći ajvar za oko tri do četiri evra. Kofer je pun“, pohvalio se jedan korisnik pomenute društvene mreže.

Sa jednim su potrošači bili saglasni – domaći ajvar vredi.

Međutim, neki smatraju da je ova cena previsoka.

„Preterano za ovih 450 dinara, realna cena je 800-1000, kuvani/pečeni (prženi retko ko pravi), zato što je paprika ove godine 160-200 kilogram, pritom ako ubodeš poštenog prodavca koji ne potura trulež na dno kutije, gde bacaš pola. Posao je veliki i pipav. Za te pare napraviš sam 10 tegli“, piše u jednom komentaru, dok u sledećim stoji:

„Pa, brate, ako nećeš da se dimiš pored furune, i nećeš da ljuštiš paprike, mora da se plati. Možda je sa komadićima pršute“.

Izvor: kurir.rs