Njegov razlog će vas ostaviti bez teksta: Kristijano Ronaldo je jedan od retkih fudbalera koji nema tetovaže

Fudbaleri moraju da poštuju stroga pravila sportskog života kako bi iz svog tela izvukli maksimum. Trening zahteva odmor, zahteva pažljivo biranu zdravu hranu…

Kristijano Ronaldo ovo ozbiljno shvata, a tu disciplinu prenosi i na svoju decu. On vežba 3 do 4 sata dnevno, 5 dana u nedelji. Svako veče spava 8 sati i od toga ne odustaje.

On svoje telo doživljava veoma ozbiljno i jedan je od retkih fudbalera koji nema ni jednu tetovažu.

U intervjuu za italijansku novinsku internet stranicu Direta, Ronaldo je ranije rekao: „Nemam tetovaže da bih češće davao krv“.

Iako ljudi sa tetovažama, naravno, mogu da budu davaoci krvi, to mogu da učine tek 4 meseca posle tetoviranja. Razlog je potencijalni rizik od infekcije. Isto pravilo važi i za pirsing ili trajnu šminku.

Kristijano Ronaldo je prema pisanju španske Marke registrovan i kao donator koštane srži. „Uradio sam to pre mnogo godina i da moram ponovo, uradio bih, jer je ovo veoma ozbiljna bolest za mnogu decu i treba da im pomognemo… To je jednostavan proces i onda se osećate srećnim jer znate da pomažete drugoj osobi“, rekao je jednom prilikom.

Fudbaler je poznat i kao veliki dobrotvor. Smatra se jednim od najmilosrdnijih fudbalera, a tome u prilog ide i njegova velika donacija od 89.000 funti 2013. godine koju je donirao za Crveni Krst.

2014. godine kada je njegov tim osvojio Ligu šampiona, Ronaldo je dobio bonus od 450.000 funti koje je fudbaler dao direktno u dobrotvorne svrhe.

Izvor: stil.kurir.rs