Nestvaran snimak iz Novog Sada: Pogledajte koliko ljudi čeka da kupi krofne male Nine, red preko celog trga (VIDEO)

Devojčica Nina Ninković (11) iz Veternika kod Novog Sada, ispred jedne trgovinske radnje, svakoga dana od pet do sedam uveče, prodaje krofne na improvizovanoj tezgi kako bi prikupila novac za lečenje bolesnog tate Zorana (48).

Danas je, međutim, otišla na Trg slobode kako bi tamo postavila svoj „štand“. Snimak sa lica mesta izaziva buru emocija.

Njene krofne, odnosno razlog iz kog ih prodaje, privukao je ogroman broj Novosađana.

Kako se može videti na snimku, red za krofne u Novom Sadu na trgu predugačak je, a građani su se u velikom broju odazvali na objave koje kruže na društvenim mrežama i došli su da pomognu maloj devojčici.

Mama Nataša je objasnila kako je potrekla cela ideja.

„Naša Nina je završila peti razred i otkad je na raspustu, rešila je da ne sedi kući nego da na neki način pomogne porodici. Zoran je usled teškog očnog oboljenja ostao bez jednog oka, a i drugo oko je u velikoj opasnosti. Osim što može u potpunosti da oslepi i život bi mu mogao biti ugrožen. Postoji spas, ali u Moskvi. Nažalost, lečenje je veoma skupo“, ističe Nataša.

Podsetimo, Nina sakuplja novac potreban za lečenje njenog oca Zorana (48), kojem je potrebno 1.174.000 dinara. Nema prolaznika koji se nije okrenuo i nasmejao, ali i zaustavio i kupio ovu poslasticu od ove nasmejane devojčice, koja nema vremena da ide u park kao i njeni drugari jer njenom obolelom tati teče vreme – potrebno je što pre skupiti novac, kako bi otišao u Rusiju na lečenje.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: kurir.rs