„Neće on sa 14 godina mene da maltretira“: Majka iz Srbije sinu priredila drastičnu kaznu – Jedni joj aplaudiraju, drugi osuđuju

Jedna mama iz Srbije koja na TikToku objavljuje saržaj pod nadimkom ‘nina23122000’ podelila je dva snimka u kojima je otkrila svoje metode vaspitavanja. Izazvala je oprečne reakcije i brojne komentare – neki je oštro osuđuju, drugi podržavaju. Ova mama kao jedan vid kazne praktikuje uništavanje materijalnih stvari koje njen sin voli, jer ga tu „najviše boli“.

Na prvom snimku majka pokazuje da je zbog problematičnog ponašanja detetu iscepala skupu, brendiranu sportsku garderobu, te da je rešila da ubuduće nosi onu daleko povoljniju. „Pošto za**bavaš i smeješ se deci koja možda ovo nemaju da kupe… E, pa nećeš. Sad ćeš ovo da nosiš“, besna je majka.

Na sledećem snimku ista žena pokazuje polomljen i uništen iPhone telefon uz pojašnjenje: „E ovako završi telefon kad ne sluša. Kad kažeš „Uči“, a kaže „Neću za inat“. E ovako, pa sad gledaj, sine moj, u plafon“.

Kako je sama u komentarima ispod objava napisala, reč je o muškom detetu od 14 godina, koje je sa ulaskom u tinejdžerke godine postalo problematično. Nije odmah počela sa ekstremnim merama – u početku mu je samo oduzimala telefon, ali to nije dalo očekivane rezultate.

„Probala sam na sve moguće načine da budem fer i da imamo dogovor. Ali kada dođu u godine od 13-14 i počnu bahato da se ponašaju, moraju se mere preduzeti. I verujte da mi novca nimalo žao nije, bitnije je sačuvati pamet zdravu nego nekoliko stotina evra“, kaže ona u jednom od komentara.

„Autoritet, strahopoštovanje i da vidi da mogu onako kako ja hoću, a ne kako on koji ima 14 godina da mene na kraju maltretira“, napisala je na drugom komentaru.

Oba videa je pregledalo po oko 200 hiljada ljudi, a mišljenja korisnika društvenih mreža su podeljena. Neki su joj čestitali na čvrstoj ruci i nepopustljivosti, dok drugi veruju da je preterala, te da je upravo ovakav vid roditeljskog stava nešto što u deci izaziva bunt.

Izvor: zena.blic.rs