„Ne očekujte puno, to dete ima oštećenje mozga“: Potresna ispovest poznatog sportiste – Plakao sam celu noć

Poznati srpski kik-bokser Nenad Pagonis gostujući u popularnom podkastu „MMA insitut“ ispričao je potresne detalje iz perioda kada mu se rodila ćerka Tesa.

On je do detalja opisao kako se osećao u trenutku kada mu je doktorka saopštila da je dete rođeno mrtvo i da će imati ozbiljna oštećenja mozga i prisetio se kako je izgledala njegova borba sa tadašnjom suprugom Majom za zdravlje deteta.

„Dešava se trudnoća i sve je savršeno, super. Ona odlazi na porođaj i doktorka jedna meni kaže: „Nemojte puno da očekujete gospodine, to dete je rođeno mrtvo, ostalo je bez kiseonika. Ima oštećenje mozga, nemojte puno da očekujete“, započeo je svoju potresnu ispovest Pagonis.

„Ja dođem kući… Plakao sam celu noć. Savršena trudnoća i sad imaš dete sa cerebralnom paralizom. To su bebe u inkubatoru, prevremeno rođene i tako dalje… A Tesa, moja ćerka, bila je na terapiji hlađenja i spustili su joj temperaturu tela na 30 stepeni, uspavali je sedativima i tri dana je trebalo da joj se mozak odmara, pa šta bude“, priča Pagonis.

Međutim, Nenad i Maja su verovali u čudo. Posle velikog šoka uspeli su da se nekako priberu i krenu u borbu za Tesin život.

„Mi smo prvi ulazili kod nje. Tu je grupa roditelja, budu 10, 15 minuta i odu, a Maja i ja smo bili po sat vremena. Ja sam njoj masirao stopala, neke te akupunkturne tačke za mozak, pa smo joj pevali na uvo „Đemper za vinograd“ od Miladina Šobića, jer dok je Maja bila trudna tu pesmu smo joj stalno svirali. Govorili smo joj da je volimo, da će biti u redu. Pa onda opet od šest do sedam isto to radimo – 10 dana tako“, otkrio je potresne detalje Pagonis.

Posle mnogo suza i neprospavanih noći, požrtvovani roditelji konačno su dobili dobre vesti. Ono što se desilo sa devojčicom, lekari su pripisali čudu.

„Skinuli su je sa aparata, stavili je na ultrazvuk i nikakvo oštećenje mozga nije imala. Rekli su mi: „Ovo dete je borac, za nas ovo dete je čudo, zapamtite to“, zaključio je Nenad Pagonis.

Izvor: kurir.rs