Nove slike i detalji jezivog smeštaja na Tari: „Dete je povraćalo, reagovali lekari“ – Roditelji u agoniji

Nakon što je Kurir juče objavio fotografije iz jednog paviljona Dečjeg odmarališta Mitrovac na Tari u kome su smešteni učenici od drugog do sedmog razreda jedne beogradske osnovne škole u kojem su, prema tvrdnjama roditelja loši higijenski uslovi, redakciji pomenutog lista su se javili i drugi roditelji iz Stare Pazove čija se deca trenutno nalaze na ovoj destinaciji i zgrožena su smeštajem.

„Moje dete je u subotu krenulo na dečiji odmor na Tari. Sve je bilo organizovano preko nastavnika iz škole koju pohađa, a mi kao roditelji smo isplatili 260 evra za pet dana i to unapred turističkoj agenciji Super kamp. Čim je dete u subotu stiglo tamo poslalo je fotografije smeštaja. Deca su bila zgrožena, očekivala su mnogo više. Kako je i bilo dogovoreno dobili su višekrevetnu sobu, ali su u sobama navodno i devojčice i dečaci. Imaju to zajedničko kupatilo koje je, sudeći po fotografijama u očajnom stanju. Slikali su i jedno „pojilo“ koje se nalazi u kupatilu, a nisu znali da li služi za umivanje ili pranje nogu“, ispričao je jedan roditelj, dodavši:

„Kada smo videli fotografije hteli smo da premestimo dete u drugi smeštaj na Tari koji je bio slobodan u to vreme, ali to nije bilo moguće zato što su nastavnici tamo odgovorni za njih“, očajni su roditelji.

Naglašavaju i da su za tih uplaćenih 260 evra mogli da dobiju pristojniji smeštaj na Tari kao i da se nisu raspitivali ranije kako izgleda.

„Vodili smo se time da deca idu tamo da se druže i da budu zajedno. Međutim, platili smo i očekivali nešto drugo. Sad se plašimo za zdravlje i bezbednost dece, jer nam se juče u razgovoru požalilo da je imalo mučnine i povraćanje te i da joj je lekar pružio pomoć. Još uvek ne znamo zbog čega su te mučnine, ali smo svakako kao roditelji zabrinuti“, poručuju roditelji učenika na rekreativnoj nastavi.

Izvor: kurir.rs